Sämpyläsolmut

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg

2,200 L Vesi
0,400 KG Margariini 60 %, laktoositon
0,200 KG Hunaja
0,035 KG Suola
0,058 KG Kuivahiiva
0,600 KG Neljänviljanhiutale
3,000 KG Vehnäjauho

Lämmitä vesi n. 42°C:ksi ja kaada yleiskoneen kulhoon.
Lisää hunaja, suola, hiutaleet ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää viimeisenä pehmeä margariini ja alusta taikina irtoavaksi.
Anna taikinan levähtää hieman.

Punnitse taikinasta n. 60 g paloja, joista leivot n. 20 cm tankoja.
Kääräise taikinatangot löysiksi solmuiksi ja laita pellille. Kohota peitettynä n. 15 min.

Voitele halutessasi valitsemallasi nesteellä ja ripottele päälle neljänviljanhiutaleita.
Kypsennysohje:
1. Esilämmitys kiertoilmatoiminnolla 210°C, kosteus 0 %%.
2. Kiertoilmatoiminto 180°C, kosteus 0 %%, n. 10 min.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.