Sämpylät luomujauhoista

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 50 g
Määrä: 5,0 kg

2,138 L Vesi
0,026 KG Suola
0,026 KG Sokeri
0,048 KG Kuivahiiva
0,214 KG Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauho 1 kg
0,214 KG Myllärin Luomu 4 viljan hiutale 500 g
2,351 KG Myllärin Luomu Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg
0,214 L Rypsiöljy

Mittaa reilusti kädenlämpöinen, 42°C vesi yleiskoneen kulhoon.
Lisää joukkoon suola, sokeri, kuivahiiva, jauhot ja hiutaleet.
Lisää vehnäjauhot vähitellen sekä rypsiöljy.
Alusta taikina sopivaksi.
Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja laita uuniin kohoamaan n. 10 minuutiksi.
Paista 175°C:ssa n. 10-15 min.
Voit tehdä myös sisarussämpylöitä.
Jaa taikina GN-1/1-40-vuokiin.
Kohota hyvin, painele taikina ruuduiksi.
Paista ja irrota sämpylät toisistaan.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.