ESITTELYSSÄ: IsoMitta

20.01.2020

Jo 30 vuotta kuivattuja raaka-aineita kaikenkokoisille ammattikeittiöille tuottanut IsoMitta on tuttu ja turvallinen vaihtoehto ammattikeittiöiden keskuudessa. IsoMitta järjestää Kouluruokakilpailun nyt viidettä kertaa. 

– Järjestämme Kouluruokakilpailua, koska haluamme nostaa esille kouluruoan tärkeyttä ja kertoa, että kouluruoka on mainettaan paljon, paljon parempaa, IsoMitan Brand & Training Manager Jutta Kontinen kertoo.

– Arvostamme kouluruoan tekijöitä ja haluamme näyttää koko maailmalle, miten uskomattoman taitavia he ovat alallaan. 

Eväät parempaan huomiseen

Kilpailussa on nostettu tänä vuonna vastuullisuutta eri tavoin esiin. Aihetta on lähestytty muun muassa erilaisten tuotteiden, suunnittelun ja ruokahävikin kautta. 

– IsoMitan tuotteet ovat kuivattuja raaka-aineita, minkä vuoksi energiaa säästyy niin logistiikan kuin varastoinnin kautta. Ne eivät tarvitse kylmäsäilytystä kuljetusten tai varastoinnin aikana ja tuotteiden säilyvyys on huomattavasti pidempi, joten ruokahävikki pienenee.

– Monikäyttöisyys on myös tärkeä pointti. Yksi tuote taipuu moneen. Esimerkiksi jälkiruoka-aineksistamme valmistuu niin mousset, sorbetit, jäädykkeet, leivonnaisten täytteet ja kuorrutteet. 

Terveisiä lapsille ja heidän vanhemmilleen

Jaksamisen kannalta kouluruokailu on suuressa roolissa. Mitä vanhemmaksi oppilaat tulevat, sitä pidemmiksi koulupäivät venyvät ja ruokailun rooli kasvaa.

– Haluaisin oppilaiden ottavan osaa ruokalistan suunnitteluun. Toiveita voi esittää hyvästä ruoasta. Pitää kuitenkin miettiä erityisesti, mikä sopii kouluruoaksi. 

– Lähtökohtaisestikaan kouluruokaa ei tulisi ajatella samana kuin kotona ja vapaa-ajalla syötävää ruokaa. Kouluruokaan kohdistuu enemmän esimerkiksi ravitsemuksellisia vaatimuksia, sen pitää maistua kaikille ja sitä tehdään pienemmällä budjetilla. 

Kouluruoalla on kasvatuksellinen merkitys. Se opettaa lasta syömään myös sellaisia ruokia, joita vanhemmat eivät tee kotona. 

– Asenteet helposti periytyvät tai kulkeutuvat ylemmiltä luokilta alemmille. Vanhemmat helposti siirtävät omia negatiivisia muistojaan omille lapsilleen. Kannattaa kuitenkin tutustua tämän päivän kouluruokaan, joka on tyystin erilaista kuin vuosikymmeniä sitten.

www.isomitta.fi »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä