ESITTELYSSÄ: Lantmännen Cerealia

28.10.2019

Lantmännen Cerealia valmistaa ja myy Lantmännenin viljelijöiden viljasta valmistettua pastaa, näkkileipää, pannukakkuja ja paljon muuta kuluttajille ja keittiöammattilaisille. Tuttuja tuotemerkkejä on monia: Vaasan Koulunäkki, GoGreen, Kungsörnen, Vaasan Pieni Pyöreä ja lukuisia muita.

– Olemme Kouluruokakilpailussa mukana Kungsörnen-pastojen sekä kasviperäisten Go Green -tuotteiden kautta. Kouluruokailu on ollut erityisen lähellä sydäntämme jo vuodesta 1963, jolloin koululaiset saivat oman näkkileivän, Koulunäkin, kertoo Lantmännen Cerealian myyntipäällikkö Minna Itämeri

– Haluamme inspiroida koulukeittiöitä käyttämään pastaa entistä monipuolisemmin sekä ennen kaikkea saada heidät onnistumaan pastaruokien valmistuksessa. Kilpailuraaka-aineet Go Green -tuotevalikoimasta puolestaan haastavat käyttämään entistä monipuolisemmin edullisia ja maukkaita sekä ympäristöystävällisiä linssejä. Linssien käyttö on helppoa, ja ne ovat oivia proteiinin lähteitä koululounaille.

Lempiruokana makaronilaatikko!

Sukupolvelta toiselle periytyvä oppilaiden lempikouluruoka on tunnetusti makaronilaatikko. 

– Kun makaronilaatikko tai muut pastavuokaruoat saadaan tehtyä niin, että pasta on irtonaista ja al dente, ne myös maistuvat ja ruoasta saa voimaa päivään, Itämeri sanoo.

– Kungsörnen-pastat on valmistettu laadukkaasta 100 % durum-vehnästä, mikä takaa pastan säilymisen napakkana ja irtonaisena niin lämpösäilytyksessä kuin osana vuokaruokiakin. 

– Koulujen buffet-ruokailussa pasta voi olla välillä pitkiäkin aikoja lämpösäilytyksessä. Jos pasta ei ole tarpeeksi laadukasta, se ei käytännössä kestä lämpösäilytyksessä edes tuntia hajoamatta tai muuttumatta kuivaksi tai liisteriksi. Kungsörnen-pastat kestävät testatulla ohjeellamme jopa parin tunnin ajan. Tällä on merkittävä vaikutus hävikin torjunnassa.

Hyvä maku on vastuullisuuden a ja o 

Vastuullisuus näkyy kaikessa Lantmännen Cerealian tekemisessä aina suunnittelusta valmiisiin tuotteisiin. 

– Laadukkaammista raaka-aineista tulee useimmiten myös paremman makuista ruokaa. Kun lautanen syödään tyhjäksi, ruokahävikki vähenee. 

– Kasvisruokailun lisääminen koulussa luo pohjaa terveellisille ja ympäristötietoisille  valinnoille myös lasten kotona. Go Green- linssit ovat hyvä ja helppo tapa lisätä vihreää tuttuihin ruokiin sekä kannustavat kokeilemaan uudenlaisia kasvislisukkeita.

www.lantmannencerealia.com »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä