Finaalipaikka vahvistaa yhteishenkeä Korpilahdella

2012

Korpilahdella kolme ammattikokkia, Tanja Varsell´, Marja Tuomi ja Pirjo Strang, odottaa tulevaa finaalia innolla ja uteliaisuudella – mutta myös jännityksellä. Finaalipaikka puhaltaa jo ennestään yhteen hitsautuneeseen työyhteisöön aimo annoksen yhteishenkeä.

Korpilahden marjakimara-tiimiläiset, Marja Tuomi, Tanja Varsell´ ja Pirjo Strang, luottavat vahvaan kokemukseen, mutta innostuvat myös kouluruokakisan tuomasta mahdollisuudesta päästä toteuttamaan jotain täysin uutta.

– Yhdessä on kiva toimia hyvän asian puolesta, Tanja Varsell´ kehuu.

– Finaalipaikka merkitsee tiimille tekemisen iloa. Olemme työskennelleet kauan yhdessä, ja on hienoa kokea jotakin uutta, Marja Tuomi lisää.

Voittoa lähdetään tavoittelemaan luottaen tiimiin pitkän ajan kuluessa syntyneeseen vahvaan yhteishenkeen.

– Työkokemuksemme on vahvuus. Voitto tuodaankin kotiin hyvällä yhteistyöllä ja maukkailla ruoilla, Pirjo Strang kertoo.

Kouluruoka maistui aina hyvältä
Korpilahden kokkikolmikolla on hyviä muistoja kouluruoasta ja sen mausta jo omilta kouluajoiltaan. Varsell' muistelee, että ruoka syötiin omilla pulpeteilla.

– Kouluruoka maistui aina hyvältä, naiset vakuuttavat.

Mutta, maistuuko kouluruoka Korpilahden koululaisille?

– Palaute vaihtelee. Välillä ruoka on tosi hyvää, mutta joskus ei se maistu. Pääsääntöisesti saamme kuitenkin hyvää palautetta. Suosituimmat ruoat koululla ovat broilerkastike ja riisi, lihapyörykät sekä pastaruuat, Varsell´ kertoo.

Mutta, miten maistuvat kouluruokasuosikit kokeille? Tuomi itse pitää erityisesti lohikeitosta, Varsell´ broilerkastikkeesta ja Strang pastaruoista. Kaikkiruokaisuudesta kielii se, että inhokkiruokia ei kolmikolla edes ole.

Mielenkiintoinen päivätyö pitää kiireisenä

Alavalintaa ei kokkitiimin ole täytynyt katua. Monipuolinen, joskin joskus kiireiseksi kiepsahtava työ ja asiakkaat innostivat Tuomen aikoinaan alalle. Varsell´ ja Strang sanovat samaa.

Työn vastapainoksi kokeilla on liuta vapaa-ajan harrasteita. Varsell´ suuntaa hiihtoladulle, sauvakävelemään tai kalastamaan. Ellei sitten ole kopsuttelemassa multaa puutarhassaan. Tuomen tapaa työpäivien välillä lenkiltä, uimasta tai käsitöiden parista. Myös Strangin ykkösharrastus on lenkkeily.

Uusia kokemuksia finaalista odottavat tiimiläiset pakkaisivat kouluruokakisan palkintomatkalle Berliiniin kesäisen keveitä kamppeita. Tuomen mukaan lähtisi hammasharjan lisäksi aurinkolasit, Varsell´ ottaisi mukaan sandaalit ja Strangin matkalaukusta paljastuisi kesävaatteiden lisäksi pirteää mieltä.

 

Korpilahden marjakimara
Korpilahden koulu, ISS Palvelut / keskuskeittiö

Tiimi
Kokki Tanja Varsell´
Kokki Marja Tuomi
Kokki Pirjo Strang

Menu
Jauhelihakeitto, kauraleipä
Kasvis-pastalasagnette
Kuhapyörykät ja intialainen hernekastike

Yhteensä 1100 ateriaa, joista 550 kouluruoka-ateriaa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä