Hatanpään ravintokeskuksen kokkikolmikko tekee taikoja keittiössä

2012

Tampereen suurimmassa kouluruokaa valmistavassa keittiössä työskentelee kouluruokakisan finaalipaikan ansainnut ammattitaitoinen dieettikokkikolmikko, Sanna Laitinen, Mari Ranta ja Tuulikki Lampén. Tamperelainen tiimi, Ateria-Taikurit, tekee jokapäiväisiä pieniä arjen taikoja loihtimalla hyvää ruokaa isolle joukolle.

Ateria-Taikurit, dieettikokit Tuulikki Lampén, Mari Ranta ja Sanna Laitinen suunnittelivat reseptinsä tuunaamalla ja hyödyntämällä kotimaisia raaka-aineita. Kokkikolmikon vahvuus piilee vahvassa tuotekehittelyosaamisessa.

Ateriataikureiden mielestä on hienoa, että koulukeittiöille on oma kilpailu. Joukkoruokailu saa yleensä niin kovin vähän huomiota.

– Finaalipaikka tuntuu upealta. Se on osoitus ammattitaidostamme. Omalle tiimillemme se tuo mainetta ja tunnettuutta. Kisa itsessään lisää kouluruoan arvostusta, kisakolmikko miettii.

Tämän tiimin vahvuutena on hyvä yhteishenki, tiivis yhteistyö ja loistavat kommunikaatiotaidot.

– Voitto tulee vankalla ammattitaidolla ja täydellisellä reseptillä, kolmikko kertoo.

Menu syntyi reseptejä tuunaamalla

Ruokalajista riippuen valmistusmenetelmät ovat erilaisia. Tiimi on ollut mukana alusta asti uudessa kouluruoan suunnittelu- ja valmistusprojektissa, joten mielenkiintoa reseptien kehitystyötä kohtaan oli jo olemassa.

Kisan reseptityötä Tampereen Ateria-Taikurit tekivät muiden töidensä ohella.

– Menu valittiin jo olemassa olevia reseptejä tuunaamalla, omaa tuotekehittelyä tekemällä ja kotimaisia raaka-aineita hyödyntämällä – lapsia unohtamatta, kokit kertovat.

Antoisaa ja vaihtelevaa työtä

Finalistitiimistä huokuu innostuneisuus ja aito into omaa alaa kohtaan. Sanna Laitinen kertoo pitäneensä aina ruoan valmistuksesta, joten työskentely ruoan parissa oli luonnollinen valinta.

– Parasta työssä ovat tyytyväiset asiakkaat. Välillä tietysti on kiireistä ja raskastakin, Laitinen kertoo.

Mari Ranta siirtyi ravintolatyöstä lapsen syntymän jälkeen päivätyöhön.
– Kouluruokaan syntyi intohimo opiskeltuani dieettikokin erikoisammattitutkinnon, Ranta kertoo.

Tuulikki Lampén päätyi lukion ja talouskoulun jälkeen siskon jalanjäljissä kokiksi.
– Parasta työssä on vaihtelevuus ja työn tuloksen näkeminen. Haasteellisinta on toisinaan suuri fyysinen rasitus, Lampén kertoo.

Hyviä muistoja kiireettömistä ruokailuhetkistä

Tiimiläiset tuntevat hyvin kohderyhmänsä makumieltymykset. Uunimakkara, kalapuikot ja pinaattilätyt uppoavat koululaisiin Tampereella.

Kolmikon omat kouluruokamuistot ovat positiivisia.

– Kouluruoka on aina maistunut. Keittiötädin tekemät kaalikääryleet ovat jääneet erityisesti mieleen, muistelee Laitinen.
– Samoin puuropäivät, Ranta jatkaa.
– Minä muistan erityisesti kiireettömät ruokailuhetket. Ruoka oli maukasta, eikä sitä moitittu milloinkaan, kertoo Lampén.

Liikunta ja iloinen mieli pitävät kokit liikkeessä

Työn vastapainoksi naiset harrastavat ulkoilua. Laitinen nauttii myös vapaa-ajalla leipomisesta, Ranta lenkkeilee. Lampén harrastaa hyötyliikuntaa pyöräilemällä työmatkat.

Nyt ajatukset täyttää maaliskuinen finaali ja mahdollinen palkintomatka kesäiseen Brysseliin.
– Nyt on aika näyttää, mihin pystymme. Tuomme voiton kotiin!, tiimiläiset lupaavat.

 

Tampereen Ateria-Taikurit
Hatanpään ravintokeskus,
Tampereen Ateria

Tiimi

Kokki/dieettikokki Sanna Laitinen
Kokki/dieettikokki Mari Ranta
Kokki/dieettikokki Tuulikki Lampén

Menu
Lempeä broilerkeitto
Lumoava kasvispata
Kalaisa pastavuoka

Hatanpään ravintokeskus valmistaa päivittäin koulu- ja päiväkotiruokaa 4500 annosta sekä 750 sairaalaruoka-annosta. Lisäksi henkilöstöravintolassa käy päivittäin 350–400 asiakasta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä