Kotkan joukkue on kombo konkareita ja ensikertalaisia

2016

Mukana myös vahvaa ammattitaitoa, innostusta, raikkaita ideoita sekä tarttuvaa iloa ja naurua. Tämän tiimin jäsenet todella täydentävät toisiaan. He uskovat finaalipaikan auenneen – kuinkas muuten – huippuherkullisten reseptien ansiosta!

Jaana Huuhka (vas.), Lenni Marttila ja Susanna Olkkonen rakensivat kilpailumenunsa lasten tutuista suosikeista, jotka hiottiin vielä kisakuntoon

– Mahtava tunne olla taas loppumittelöissä mukana. Uskon, että olemme osanneet keskittyä oikeisiin asioihin, ja jokainen meistä on viilannut kokonaisuutta omalla panoksellaan entistä toimivammaksi, pohtii kisan ”vanhaksi konnaksi” itseään leikkisästi tituleeraava Jaana Huuhka

Kolmas kerta finaalissa on tuotekehittäjänä toimivalle Huuhkalle sekä arvokas sulka kokkihattuun että myös mahdollisuus olla mukana nostamassa kouluruoan arvostusta – yhdessä vastaavan ravitsemistyöntekijän Susanna Olkkosen sekä kokki Lenni Marttilan kanssa. 

– Onpahan mummona kiikkustuolissa mietittävää ainakin kolmen finaalipaikan edestä. Voitto on kaksi kertaa jäänyt niin hilkulle ja ikuisesta kakkossijasta tullut kollegoille ja kotijoukoille jo hauska vitsi, joten nyt näytetään! Susannan kanssa yhteistyö on aina ollut suoraa ja avointa, eikä Lenninkään tarvinnut osallistumista minuuttia kauempaa pohtia. On todella hienoa saada taitava nuorimies tiimiin mukaan. Lenni on myös tulevaisuutta pohtiville nuorille elävä esimerkki, että miehetkin sopivat mainiosti suurkeittiöiden kokeiksi!, Huuhka painottaa. 

"Vain syöty, terveellinen ruoka ravitsee"

– Se on tiimimme motto! Haastamme toisemme ja kaikki kouluruoan ammattilaiset suunnittelemaan aterioista niin herkullisia, että ne maistuvat mahdollisimman monelle. Uskon, että tätä kautta saataisiin myös ruokahävikin määrää vähennettyä, Susanna Olkkonen sanoo. 

– Koululounas tuo odotetun tauon aherruksen keskelle. Lämmin ateria auttaa myös keskittymään sekä jaksamaan pitkälle iltapäivään. Mitä hyvää tänään on tarjolla?, osaavat kysyä jo eskarilaisetkin, kertoo Olkkonen ja jatkaa hymyillen, että lapsilta saa sitä suoraa palautetta joka päivä.

– Onneksi suurin osa kommenteista on positiivisia ja pienet asiakkaat tyytyväisiä. Ruonala on ihana, värikäs alakoulu, jonka 210 oppilaasta joka kolmas on vieraskielinen. Suomalainen kotiruoka on tärkeä ja herkullinen osa arkea, jonka kautta maahanmuuttajalapset pääsevät tutustumaan maamme makuihin ja tapoihin. 

Ruoka on sekä työ että rakas harrastus

Lenni Marttilan tie kokiksi ei ole ehkä se perinteisin – mies on ehtinyt toimia LVI-asentajana, kunnes olkapään onnettomuus pisti vaihtamaan alaa ja ammattia muutamia vuosia sitten.

– Ruoka on minulle tärkeä, kiinnostava ja rakas elementti, jonka avulla voin olla siirtämässä herkullisia elämyksiä tulevaisuuden toivoillemme. Ruoan ravitsemuksellinen puoli tuntuu välillä unohtuvan, kun katselee nuorten nykymenoa. Pitäisi muistaa, että ihminen voi hyvin, kun hän syö hyvin.

Kohti finaalia tosissaan, mutta hyvällä fiiliksellä

Kotkalaisten menu on rakennettu lasten tutuista suosikeista, jotka on vielä viilattu ja hiottu kisakuntoon. 

– Suomi 100 vuotta -jälkiruoassa oli aluksi kaksi vaihtoehtoa, joista jatkoon valitsimme mehevän mustikkakukon. Siinä yhdistyvät täydellisesti suomalainen superfood, perinteet ja herkullinen maku, kertovat tiimiläiset yhteen ääneen. 

– Finaalissa Jaanalla voi jo sanoa olevan kotikenttäetu, josta on meille varmasti hyötyä. Itsemme lisäksi on mahtavaa huomata, miten kisa tuo kutkuttavaa jännitystä ja yhteistä odotuksen aihetta pienistä koululaisista kollegoihin – tässä kisasopassa ovat yhteishenki ja kannatusjoukot se paras mauste!

 

Kotka, Kymijoen Ravintopalvelut Oy
Ruonalan koulu

Tiimi
Kokki, dieettikokki ja tuotekehittäjä Jaana Huuhka
Kokki ja vastaava ravitsemistyöntekijä Susanna Olkkonen
Kokki Lenni Marttila

Menu
Viikarin lempeä savulohikeitto
Värikäs kasvispaistos
Lihapullakastike, kiharapastan kera
Vihreä mandariinisalaatti
Sämpyläsolmut
Mehevä mustikkakukko ja vaniljakastike

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä