Mäntsälän menestysreseptinä tekemisen palo

2018

Jukka Kanerva, Johanna Mertakorpi ja Suvi Kallio ovat tuoreita kollegoita, joita yhdistää innostunut ote. Riihenmäen koulun uusi tiimi uskoo menunsa modernin makumaailman siivittävän heidät voittoon. 

Suvi Kallio (vas.), Jukka Kanerva ja Johanna Mertakorpi muodostavat toimivan tiimin.

Kun ISS:n tuotepäällikkö Terhi Paldan kysyi tiimiä osallistumaan kouluruokakilpailuun, he hyppäsivät mukaan välittömästi.

– Kukaan meistä ei ole osallistunut koskaan mihinkään alan kilpailuun, joten olemme kaikin puolin uuden äärellä. Lähdimme hakemaan kiinnostavia kokemuksia – totta kai voitto mielessä, naurahtaa vuoropäällikkö Jukka Kanerva.

Pataan moderni mix

Mäntsälän keskuskeittiössä valmistetaan päivittäin jopa 2 000 annosta alakouluihin, yläkouluun ja lukioon, päiväkoteihin sekä palvelutaloon. Mäntsäläläiset työskentelevät sujuvasti ripeässä tahdissa, mistä on varmasti hyötyä myös kilpailussa.

– Minä ja kokki Johanna Mertakorpi olemme vasta tänä syksynä aloittaneet täällä. Siirryin itse nykyiseen työhöni henkilöstöravintolasta ja Mertakorpi sairaalamaailman puolelta. Keittiöapulainen Suvi Kallio on ollut täällä jo vuosia ja tuntee perusteellisesti keittiön laitteineen. Osaamisestamme yhdistyy hyvä paketti, Kanerva kertoo.

Tiimi arvioi, että sen vahvuus on motivaatio sekä joustava työnteon tyyli. He luottavat myös uunituoreisiin kilpailuresepteihin, joista kuuluu kiitos tuotekehitykselle.

– Reseptimme eivät ole perinteisiä kouluruokia, vaan niissä tarjotaan oppilaille uusia makuelämyksiä. On hyvä, että jo nuorena saa maistaa monipuolisia ruokia ja mielenkiintoisia makuja.

Arvostusta ammattitaidolle

Menestysreseptit syntyvät yhdessä.

Kysymykseen, mikä heidän työssään on parasta, on Mäntsälän tiimin vastauksena yhden tekijän sijaan kokonainen lista asioita.

– Saamme jatkuvasti lapsilta hyvää palautetta, mikä ilahduttaa. Päivät ovat erilaisia ja pääsemme näkemään konkreettisesti, mitä saamme aikaan. Valmiit tuotteet synnyttävät onnistumisen elämyksiä.

Alan arvostuksessa on sen sijaan heidän mielestään kehitettävää. Valtakunnallinen kouluruokakilpailu vastaa osaltaan haasteeseen.

– Ravitseva kouluruoka on tärkeä osa lasten päivää, joskus jopa ainoa lämmin ateria, jonka he saavat. Kouluruokaa ja työtä suurkeittiössä ei kuitenkaan tunnuta arvostavan. Kilpailu nostaa onneksi esille koulukeittiöiden monipuolista ja vaativaa ammattitaitoa, Jukka Kanerva pohtii ja jatkaa:

– Voitontavoittelun lisäksi olemme innoissamme siitä, että työ kouluruokailun taustalla saa ansaitsemaansa näkyvyyttä ja arvostusta.

 

Mäntsälä
Riihenmäen koulu
ISS Mäntsälän keskuskeittiö

Tiimi
vuoropäällikkö Jukka Kanerva
kokki Johanna Mertakorpi
keittiöapulainen Suvi Kallio

Menu
Itämainen kalakeitto
Härkäpapu-omenacumbo
Broileri-kurpitsavuoka
Sisarleipäset, Punakaali-porkkanasalaatti ja Emännän paras salaatinkastike

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä