Oulussa lapset kiittävät päivittäin hyvästä ruoasta

2016

Oulun Pöllökankaan koulun finaalitiimi on voittomielellä, huumorinpilke silmäkulmassa ja innoissaan mahdollisuudesta saada uusia kokemuksia. Elina Pulkkinen, Teija Haahtikari ja Mira Raappana osallistuivat nyt ensimmäistä kertaa kouluruokakilpailuun – ja lunastivat heti finaalipaikan!

Ajatus kouluruokakilpailuun osallistumisesta kypsyi Oulun Pöllökankaan koulun keittiöllä pari vuotta. Mira Raappana (vas.), Teija Haahtikari ja Elina Pulkkinen lunastivat kertaheitolla finaalipaikan

– Ajatus kilpailemisesta on kutkuttanut mielessä aiempinakin vuosina. Nyt kun saimme joukkueen kasaan, niin täytyihän tilaisuus hyödyntää, kertoo Teija Haahtikari.

– Mia Kettunen IsoMitalta kertoi kouluruokakilpailusta koulutustilaisuudessamme, ja innostuksemme heräsi. Olemme todella ylpeitä finaaliin pääsystä. On suuri kunnia edustaa Oulun kaupungin ruokapalveluiden ammattilaisia, Mira Raappana sanoo.

Uudistettuja ja tuunattuja listaherkkuja

Kilpailuun valmistautuminen on sujunut Pöllökankaan koululla hienosti, vaikkakin kiireisesti muiden töiden ohella. Kisamenussa näkyy oululaisuus ja pohjoiset maut. Ennen osallistumista tiimi järjesti koululla maistelutilaisuuden.

– Menumme raaka-aineet, poro, lakka ja lohi, ovat kotiseutumme ruokakulttuurin raaka-aineita. Esimerkiksi idea Suomi 100 vuotta -jälkiruokaan syntyi halusta tarjota lapsille jotain hieman tavanomaisesta poikkeavaa, tiimi kertoo.

Pöllökankaan koulun lapset antavat paljon palautetta ja kiittävät päivittäin hyvästä ruoasta. Oulussa lasten suosikkeja ovat ohrasuurimopuuro, lohikeitto, makaronilaatikko, tonnikala-pastavuoka ja nakkikastike.

– Työhöni kuuluu reseptisuunnittelu, jota teen yhteistyössä kokkiemme ja työnjohdon kanssa. Ammatissani parasta on sen haastavuus. Lisäksi on hienoa, että oma kädenjälki näkyy lopputuloksessa. Lasten kiitos kertoo meidän onnistumisestamme, toteaa Mira Raappana.

Arvostusta alan ammattilaisille

Pöllökankaan koulun tiimiä ei finaali vielä suuremmin jännitä, mutta tilanne muuttunee kilpailun edetessä.

– Kouluruokakilpailu ja sen myötä nouseva kouluruoan arvostus ovat todella tärkeitä asioita. Kilpailun myötä saamme lisäksi hyviä ja toimivia reseptejä ruokalistallemme, Elina Pulkkinen sanoo.

Kukaan tiimin jäsenistä ei ole käynyt Brysselissä. Jo ajatus voittomatkasta nostaa naisten suupielet korviin.

– Ansaitsemme voiton, koska olemme yksinkertaisesti parhaita. Meillä on huipputiimi ja hyvät reseptit. Raati puhukoon puolestamme, tiimi hehkuttaa.

– Haluamme lähettää kaikille lukijoille Oulusta terveisiä: Meillä täällä Oulussa on osaaminen kohdallaan. Saa tulla vaikka maistamaan! toivottaa Mira Raappana.

 

Pöllökankaan koulu
Oulun Serviisi

Tiimi
Kokki Elina Pulkkinen 
Työnjohtaja Teija Haahtikari 
Tuoteasiantuntija Mira Raappana

Menu
Koululaisen porokeitto
Herkuttelijan kasvis-nuudelivuoka
Juustoinen lohipasta
Värikäs vihersalaatti
Porkkanasämpylät
Valkosuklaa-lakkaleivos

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä