Parasta pöytään Pohjois-Karjalasta

2018

Joensuun joukkueen vahvuutena on vankka ammattitaito. Tiimin naisilla on nimittäin yhteenlaskettuna lähes 70 vuoden kokemus keittiön eri tehtävistä. Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen osallistuvat nyt ensi kertaa kouluruokakilpailuun – ja pääsivät heti finaaliin.

Leena Koponen (vas.), Meerit Kärki ja Anne Kinnunen tietävät koululaisten lempiruoat.

– Päätimme ilman muuta kilpailla, kun työnantaja tarjosi mahdollisuutta osallistua. Ensikertalaiselle finaaliin pääseminen on jo voitto sinänsä, sanoo tuotekehityksestä vastaava Leena Koponen.

– Esimiehet kannustivat meitä kovasti ja ovat tietenkin todella tyytyväisiä finaalipaikan saatuamme, lisää tuotantovastaava Anne Kinnunen.

Uunituoreet kilpailureseptit 

Kouluruokakilpailun alkuvaihe oli tiimillä vauhtia täynnä. Mukaan lähetettävät ohjeet valittiin yhteisen ideariihen perusteella. Kaikki reseptit ovat uusia, kuten porkkanamakkaralla tuunattu keitto.

– Aika tuntui loppuvan kesken, mutta ilmeisesti palaset loksahtivat kohdalleen, kun finaalipaikka irtosi. Meillä oli vankka usko hyvään lopputulokseen, vaikka alussa vähän epäilyttikin, kokki Meerit Kärki nauraa.

Arkisin Kinnunen ja Kärki työskentelevät Enon koulun keittiössä, jossa tehdään päivässä noin 700 annosta. Lounasta loihditaan oman koulun lisäksi niin Uimaharjun ja Louhiojan kouluille kuin Enon ja Uimaharjun päiväkodeille, ryhmäperhepäivähoitopaikkaan ja kahteen päivätoiminnan yksikköön. Lisäksi valmistetaan välipala-, jälkiruoka- ja iltapalatuotteita alueen eri yksiköihin.

– Koululaisten suosikkiruokia ovat puurot ja pinaattiohukaiset. Kalaruoista kalapuikot ovat suosittuja, mutta lohilaatikko ei niinkään. Saamme sekä kiitettävää että rakentavaa palautetta, ja sen mukaan kehitämme koululounaita, kertoo Kinnunen.

Passit uusiksi voiton varalta

Kasviksista väriä ja voimaa lautaselle!

Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy aloitti puolitoista vuotta sitten Cook&Chill- sekä kylmävalmistusmenetelmän käyttämisen uudessa tuotantokeittiössään. Osa tuotantokeittiöistä kuitenkin tarvitsee lämminruokareseptiikkaa, joten samasta ruoasta on monta ohjetta. Enon koululla on kuumatuotantokeittiö.

– Arjen työ on vaihtelevaa, haasteellista ja vastuullista. Erilaisiin teemoihin ja juhlapyhiin tarvittavat reseptit tehdään ruokalistaryhmän suunnitelman pohjalta. Meillä on käytössä aiemman kouluruokakilpailun satoa oleva uunikalaohje, ja toivomme että kaikki saavat tämän vuoden kisastakin jotain uutta ideaa toisiltaan, toteaa Kinnunen.

– Kasvisruoka on edelleen trendinä kuuminta hottia. Haluamme lisätä sekä kasvisruoan että lähiruoan osuutta kouluruoassa, ja se näkyy myös kilpailuresepteissä. Meillä on mielestämme hyvät ideat, jotka haluamme jakaa muillekin, jatkaa Kärki.

Gastro-messujen maaliskuun finaali jännittää tiimiä. Kukaan heistä ei ole ennen käynyt Italiassa, jonne voittajat pääsevät opintomatkalle

– Teemme työtämme syömmellä, ja ansaitsemme siksi voiton, sanoo Kinnunen.
– Kyllähän passit on nyt uusittava, ettei ainakaan siitä ota kiinni, nauraa Koponen.

 

Joensuu
Enon koulu
Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy

Tiimi
Tuotantovastaava Anne Kinnunen
Kokki Meerit Kärki
Tuotekehittäjä Leena Koponen

Menu
Porkkanamakkarakeitto
Uuniperunaviipaleet kaverinaan kikhernetahna
Paella broilerista
Kiinankaali-ananas-hernesalaatti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä