"Täältä pohjoisesta lähdetään voittamaan!"

2018

Jopa 2 200 annosta päivässä valmistava Oulun tiimi tietää, mitkä ruoat koululaisille maistuvat. – Teemme tiiminä joka päivä parhaamme laittaaksemme mahdollisimman maistuvia aterioita. Uskomme, että sitä kautta oppilaatkin osaavat arvostaa ruokaa enemmän, sanovat Eerik Hänninen, Niina Riekki ja Ilkka Haapala.

Eerik Hänninen (vas.), Niina Riekki ja Ilkka Haapala kisaavat hymyssä suin.

Kastellin monitoimitalon tiimi kokkaa arjessa annoksia niin päiväkodin, perusopetuksen, lukion kuin aikuislukionkin nälkäisille suille. Eerik Hänninen, Niina Riekki ja Ilkka Haapala pitävät tärkeänä, että kouluruokakilpailu lisää kouluruoan arvostusta.

– Olemme jo useampana vuonna keskustelleet siitä, kuinka kilpailu tuo kouluruoalle sen ansaitsemaa positiivista julkisuutta. Tänä vuonna sitten päätimme yrittää itsekin, ja hupsista, pääsimmekin finaaliin, iloitsee kokki Niina Riekki.

Maukasta ja laadukasta ruokaa joka päivä

Oppilaat antavat palautetta Kastellin monitoimitalossa päivittäin. Mielipiteet jakautuvat. Suosikkiruoka on jauheliha-makaronilaatikko, ja lasten inhokeiksi tiimi nimeää maksaruoat.

– Tässä ammatissa parasta on se, että saa tehdä hyvänmakuista kouluruokaa ja saa asiakkailta suoraa palautetta. Teemme reseptisuunnittelua päivittäin, kertoo tuotekehityksestä vastaava Ilkka Haapala.

Tiimin jäsenten vahvuudet näkyvät ja maistuvat annoksissa yhtä lailla arjessa kuin kouluruokakilpailussakin. Ilkan vahvuus on yhteishengen ylläpito ja ruokien esillelaitto. Eerikin ehdoton valtti on yli 35 vuoden monipuolinen kokemus ravintola-alasta.

– Niina on meidän tiimimme leivonnan mestari, mutta kyllähän me pojatkin leivotaan, jos tarvis on, sanoo keittiömestari Eerik Hänninen.

Kilpailusta uusia reseptejä arkeen

Oulun tiimillä on välineet voittoon.

Oulussa kouluruokakilpailun valmistelut ja suunnitelmat sujuivat hienosti. Tiimi testasi reseptejään ja havaitsi ne hyviksi. Kaikki kilpailureseptit ovat uusia.

– Halusimme tuoda kilpailuun jotain aivan uutta. Tämä oli näytön paikka siitä, miten tehdään maistuvaa ja hyvännäköistä kouluruokaa, toteaa Riekki.

– Finaalipaikka on meille todella mahtava juttu. Ansaitsemme voiton, koska tuomme uusia tuulia kouluruokailuun ja teemme hyvänmakuista ruokaa, sanoo Haapala.

Voittajille on luvassa opintomatka Italiaan, missä yksikään tiimin jäsenistä ei ole aiemmin käynyt. Matkalle pääsy olisi kaikkien mielestä uskomattoman hienoa.

– Pientä jännitystä on finaalin suhteen nyt jo havaittavissa joukossamme. Kisapaikalle saavuttaessa jännitys on varmasti huipussaan, mutta sehän vaan luo hyvää fiilistä. Kyllähän täältä pohjoisesta lähdetään voittamaan, nauraa Hänninen.

 

Oulu
Kastellin monitoimitalo
ISS Palvelut Oulu

Tiimi
Tuotekehitys Ilkka Haapala
Kokki Niina Riekki
Keittiömestari Eerik Hänninen

Menu
Herkullinen Porkkanamakkarakeitto
Punajuuri-kvinoalasagne
Hamppariherkku Broileribataattipihvillä
Keväiset tillikurkut ja hernerouhetta

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä