ESITTELYSSÄ: Arla Pro

10.10.2019

Suomalaisesta maidosta valmistetut laadukkaat tuotteet ovat Arlan kulmakivi. Arla Pro on kuitenkin enemmän –  palveleva ja innostava kumppani Foodservicen ammattilaisille. 

– Syy olla mukana järjestämässä Kouluruokakilpailua on oikeastaan sama, kuin koko kilpailun pohjimmainen ajatus. Haluamme nostaa ruoantekijöiden ja maksuttoman kouluruoan arvostusta, tiivistää markkinointipäällikkö Mia Kettunen

PELLOLTA PÖYTÄÄN

Kouluruokakilpailun teemana on tällä kertaa vastuullisuus. Laajan termin alle mahtuu Arlallakin monta asiaa. 

– Meijerinä eläinten hyvinvointi on meille äärettömän tärkeää. Arlan maidontuotannon Laatuohjelma perustuu neljään kulmakiveen: maidon koostumus, elintarviketurvallisuus, eläinten hyvinvointi ja ympäristön huomiointi. Arlan eettistä toimintaohjeistoa noudatetaan tiukasti, ja maidontuottajat ovat ylpeitä siitä, että eläimet voivat hyvin ja saavat puhdasta ravintoa. 

– Kiertotalouteen kuuluu se, että tuotamme mahdollisimman vähän jätettä ja säästämme luonnonvaroja. Hyvä esimerkki on koulujen astianpesukoneet. Uudet mallit ovat tehokkaampia ja käyttävät vähemmän vettä. Kestävää kehitystä edistetään yhteistyöllä, kuten Kouluruokakilpailukin osoittaa.

AVOIMUUTTA JA ELÄMYKSIÄ

Kouluruokakilpailulta Kettunen toivoo uusia, elämyksellisiä ruokia oppilaiden nautittavaksi. 

– Siteeraan Jaana Huuhkaa, joka oli voittajajoukkueessa vuonna 2016: Vain syöty ruoka ravitsee. Eli sellainen kouluruoka-annos, joka maistuu hyvälle, jota halutaan syödä ja jonka ääressä nautitaan kouluruokailuhetkestä.

Vanhempien kannattaa tutustua siihen, mitä kouluruoka tänä päivänä on, eikä jäädä muistelemaan omaa kammoaan tillilihaa kohtaan. Lapsilta kannattaa kysyä, miksi ruoka ei maistunut, eli keskustella vähän pidemmin kuin oliko jokin hyvää vai pahaa. 

– Toivoisin, että lapsilta saataisiin enemmän palautetta, joka johtaisi vuorovaikutukseen sekä kouluruoan- ja kouluruokakulttuurimme kehittymiseen. Kouluruokailijat ovat meidän kaikkien asiakkaitamme, ruoanvalmistajien, päättäjien sekä ruokateollisuuden. Nyt kun menemme entistä enemmän sähköiseen maailmaan, palautteen voisi antaa vaikka jollain applikaatiolla. 

HIILINEUTRAALI MEIJERI VUONNA 2050

Lasten suosikkeja ovat Arlan Luonto+ smoothiet ja jogurtit. Pakkaukset ovat entistä parempi valinta ympäristön ja vastuullisuuden kannalta. Puupohjainen pinnoite valmistetaan mäntyöljystä, jota saadaan sellutuotannon sivuvirtana. Sitä varten ei tarvitse kaataa yhtään puuta. 

– Myös kuvassa oleva maitopakkaus on hiilijalanjäljeltään kolmanneksen pienempi kuin sitä edeltänyt sellupakkaus. Ruskeaa kartonkia ei värjätä ja se on helpompi erottaa koulujen keittiössä. Tätä rasvatonta Arla Luomu -koulumaitoa ei myydä kaupoissa lainkaan, se on varta vasten koulujen ja päiväkotien lapsille suunniteltu, kertoo Kettunen. 

– Arla Foods -konsernin tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä kaikilla markkina-alueillaan. Toimenpiteet kattavat koko arvoketjun lehmästä kuluttajaan, myös Suomessa. Päästöjä vähennetään teoilla, ei puheilla. Pienistä poluista syntyy suuri merkitys. Muista kierrättää maito- ja jogurttitölkit! 

www.arlapro.com »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä