Ohjeita suunnitteluun

Suunnitelkaa kolme maistuvaa ja mieluisaa ateriakokonaisuutta

Kouluruokakilpailuun osallistutaan suunnittelemalla kolmen ateriakokonaisuuden reseptit. Kilpailu antaa mahdollisuuden näyttää, millaista on todellinen keittiöosaaminen, kun pienillä määrärahoilla valmistetaan maistuvia, lapsille mieluisia lounaita.

Kypsyykö teillä idea uuteen Suomen koulujen suosikkiannokseen? Tai onko teillä jo valmiina ruokalajia, joka kerta toisensa jälkeen saa lapsilta kiitosta ja jota kysytään ja odotetaan?

Innosta kollegat mukaan!

Kolmihenkinen joukkue voi edustaa vain yhtä koulua kerrallaan. Tiimin jäsenet voivat kuitenkin työskennellä eri kouluilla tai keittiöillä.

Suunnitelkaa kolmen kouluruoka-aterian kokonaisuus 100 ruokailijalle annettujen vaatimusten mukaan. Yhteen ateriaan kuuluu pääruoka ja sille soveltuva salaatti. Tiiminne saa suunnitella reseptiikan ja valmistusmenetelmät liha-, kala- ja kasvisruoalle tuotekorin mukaisista raaka-aineista ja tuotteista. Keiton seuraksi valmistetaan leipää.

Onko lasten uusi kouluruokasuosikki perinteinen ateria vai ammentaako idea tuoreista ruokatrendeistä? Mitä valmistusmenetelmiä suositte? Haluaisitteko sittenkin käyttää osan budjetista leipomiseen?

Eväitä reseptisuunnitteluun:

Suunnitelkaa kasvis-, liha- ja kalaruoan reseptit. Jokaiselle ateriakokonaisuudelle suunnitellaan sopiva salaatti.

Reseptien pitää olla 100 henkilölle. Kisaruokien on hyvä noudattaa ravitsemussuosituksia, mutta nyt ei tarvitse pohtia soveltuvuuksia erityisruokavalioihin.

Käytä resepteissä tuotekorin tuotteita ennaltamäärätyn mukaisesti. Lisäksi voit käyttää muitakin tuotteita ja raaka-aineita. Yhdessä reseptissä on käytettävä tuotekorista löytyviä perunatuotteita, yhdessä pastaa ja yhdessä leipää. 

•      Valitse lihatuotteiksi Atrian tuotevaihtoehdot.
•      Käytä vähintään yhdessä reseptissä Arlan maitotaloustuotteita.
•      Jokaisessa reseptissä on käytettävä vähintään kahta IsoMitan tuotetta.

 Tuotekoriin pääset tästä >>

Yhden ateriakokonaisuuden raaka-ainekulut saavat maksaa 1 euron. Kilpailureseptien hinnat muodostuvat raaka-ainekuluista eikä esimerkiksi työvoimakustannuksia tarvitse huomioida.

Miten ateriakokonaisuus muodostuu?

Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa 1 euron. Tuohon summaan sisältyy pääruoka, salaatti ja salaatinkastike.

VALMENNUS

Finalistit valmennetaan ennen Gastro-messuja. Tuemme kouluruokakilpailun kuuden finalistijoukkueen valmistautumista. Jokaisen tiimin kanssa harjoitellaan päivän ajan ja valmistaudutaan kilpailupäivän haasteisiin. Keittiövalmennuksesta vastaa IsoMitan tuote- ja koulutuspäällikkö Jutta Kontinen ja yhteistyökumppanit. Tiimejä valmistetaan myös kohtaamaan toisensa kilpailutilanteessa ja sen jälkeen vastaan tuleva media. Finalistit saavat kisajärjestäjältä käyttöönsä nimikoidut vaatteet sekä esiliinat. Myös kisakeittiöt ovat täysin varusteltuja niin työvälineiden kuin raaka-aineidenkin osalta. Listaukset välineistöstä ja laitteista toimitetaan etukäteen.

ARVIOINTIPERUSTEET

Kilpailussa ratkaisee maku, valmistus ja kekseliäisyys

Koululaiset arvostelevat kouluruokakilpailun annokset. Arviointi perustuu mm.:

  • maku
  • rakenne
  • värien ja makujen yhteensopivuus
  • terveellisyys
  • esillelaitto ja kekseliäisyys
  • ruokahalun herättäminen
  • herkullisuus
  • sopivuus suomalaiseksi kouluruoaksi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä