OHJEITA SUUNNITTELUUN

SUUNNITELKAA LASAGNE JA LISÄKESALAATTI

Kouluruokakilpailuun osallistutaan suunnittelemalla lasagne ja sille lisäkesalaatti. Kilpailu antaa mahdollisuuden näyttää, millaista on todellinen keittiöosaaminen, kun pienillä määrärahoilla valmistetaan oma tulkinta kaikille tutusta arkiruoasta.

Perinteikäs ja pelkistetty makupaletti, freesattu versio ikiklassikosta vai jotain täysin uutta – millainen on teidän näkemyksenne lasagnesta? Käytättekö tavalliseen tapaan raaka-aineena jauhelihaa, vai miltä maistuisi lasagne broilerilla, kalalla, juureksilla, sienillä tai kasviksilla? Makuja valitessa vain mielikuvitus on rajana!

INNOSTA KOLLEGAT MUKAAN!

Joukkueen jäsenmäärää ei ole rajattu, mutta kukin joukkue voi edustaa vain yhtä koulua kerrallaan. Tiimin jäsenet voivat kuitenkin työskennellä eri kouluilla tai keittiöillä.

Suunnitelkaa lasagnesta ja lisäkesalaatista koostuva kokonaisuus 100 ruokailijalle annettujen vaatimusten mukaan. Kaikissa lasagneannoksissa tulee käyttää IsoMitta lasagnelevyjä, jotka joukkue voi hankkia itselleen tukusta kampanjahintaan. Muut raaka-aineet joukkue saa valita itse.

Onko lasagnessanne perinteiset ainekset vai onko esimerkiksi jauheliha korvattu broilerilla, sienillä tai kasviksilla? Onko valkokastikkeen tilalla yrttinen tahna tai juustokuorrute? Te päätätte, mitä kuuluu valtakunnan parhaaseen kouluruokalasagneen!

EVÄITÄ RESEPTISUUNNITTELUUN:

Suunnitelkaa lasagne ja sille sopiva lisäkesalaatti.
Reseptien pitää olla 100 henkilölle. Kisaruokien on hyvä noudattaa ravitsemussuosituksia, mutta nyt ei tarvitse pohtia soveltuvuuksia erityisruokavalioihin.
Käyttäkää lasagnereseptissä IsoMitta lasagnelevyjä. Muut lasagnen raaka-aineet sekä salaatin raaka-aineet voitte päättää itse.

IsoMitta lasagnelevyt (tutustu) »

ISOMITTA LASAGNELEVYT

Kouluruokakilpailussa valmistettavassa lasagnessa tulee käyttää IsoMitta lasagnelevyjä. Tuotteen ominaisuudet käydään yhdessä läpi GB Foods Suomen edustajien kanssa. Joukkueet voivat hankkia tuotetta tukuista kampanjahintaan.

Tutustu »   

SUUNNITELKAA LASAGNE JA LISÄKESALAATTI

Kouluruokakilpailuun osallistutaan suunnittelemalla lasagne ja sille lisäkesalaatti. Kilpailu antaa mahdollisuuden näyttää, millaista on todellinen keittiöosaaminen, kun pienillä määrärahoilla valmistetaan oma tulkinta kaikille tutusta arkiruoasta.

Perinteikäs ja pelkistetty makupaletti, freesattu versio ikiklassikosta vai jotain täysin uutta – millainen on teidän näkemyksenne lasagnesta? Käytättekö tavalliseen tapaan raaka-aineena jauhelihaa, vai miltä maistuisi lasagne broilerilla, kalalla, juureksilla, sienillä tai kasviksilla? Makuja valitessa vain mielikuvitus on rajana!

INNOSTA KOLLEGAT MUKAAN!

Joukkueen jäsenmäärää ei ole rajattu, mutta kukin joukkue voi edustaa vain yhtä koulua kerrallaan. Tiimin jäsenet voivat kuitenkin työskennellä eri kouluilla tai keittiöillä.

Suunnitelkaa lasagnesta ja lisäkesalaatista koostuva kokonaisuus 100 ruokailijalle annettujen vaatimusten mukaan. Kaikissa lasagneannoksissa tulee käyttää IsoMitta lasagnelevyjä, jotka joukkue voi hankkia itselleen tukusta kampanjahintaan. Muut raaka-aineet joukkue saa valita itse.

Onko lasagnessanne perinteiset ainekset vai onko esimerkiksi jauheliha korvattu broilerilla, sienillä tai kasviksilla? Onko valkokastikkeen tilalla yrttinen tahna tai juustokuorrute? Te päätätte, mitä kuuluu valtakunnan parhaaseen kouluruokalasagneen!

EVÄITÄ RESEPTISUUNNITTELUUN:

Suunnitelkaa lasagne ja sille sopiva lisäkesalaatti.
Reseptien pitää olla 100 henkilölle. Kisaruokien on hyvä noudattaa ravitsemussuosituksia, mutta nyt ei tarvitse pohtia soveltuvuuksia erityisruokavalioihin.
Käyttäkää lasagnereseptissä IsoMitta lasagnelevyjä. Muut lasagnen raaka-aineet sekä salaatin raaka-aineet voitte päättää itse.

IsoMitta lasagnelevyt (tutustu) »

Ateriakokonaisuuden tulee sopia sellaisenaan kouluruoaksi. Kannattaa varmistaa, että raaka-aineet ja ravintosisällöt vastaavat kouluruoan tämän hetken kriteerejä.

ARVIOINTIPERUSTEET

Kilpailussa ratkaisee maku, valmistus ja kekseliäisyys

Koululaiset arvostelevat kouluruokakilpailun annokset. Arviointi perustuu mm.:

  • maku
  • rakenne
  • värien ja makujen yhteensopivuus
  • terveellisyys
  • esillelaitto ja kekseliäisyys
  • ruokahalun herättäminen
  • herkullisuus
  • sopivuus suomalaiseksi kouluruoaksi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.