KOULURUOKAKILPAILU TEKEE HYVÄÄ!

Kaiken kokoisista koulukeittiötiimeistä koostuvat joukkueet, leikkimieltä ja kisahenkeä sekä valtakunnan parhaat kouluruokareseptit – tähtäimessä Kouluruokakilpailun voitto.

Kouluruokakilpailu tarjoaa kotimaiselle kouluruoalle ja sen tekijöille näkyvyyttä. Se tuo koulukeittiöiden osaajat yhteen, tarjoaa herkullisia reseptejä kaikkien käyttöön ja nostaa kouluruoan taustalla olevien ammattilaisten kunnioitusta suomalaisissa kodeissa ja yhteiskunnassa.

ILMOITTAUDU TAMMIKUUN LOPPUUN MENNESSÄ!

  • Ilmoittautumisaika on 24.10.2023–31.1.2024.
  • Reseptien kehittelyyn varattu aika on 1.2.–15.3.2024.
  • Kisa järjestetään 10.4.2024 siten, että kukin joukkue kisaa omasta koulukeittiöstään käsin. 
  • Kouluruokakilpailun voittanut joukkue saa palkinnoksi kattavan ja laadukkaan GB Foods -tuotepaketin sekä tietysti Kouluruokakilpailu-kuninkuuden. Voittajajoukkue pääsee lisäksi juhlistamaan voittoaan illalliselle, jonka ajankohta ja paikka sovitaan erikseen.
  • Kaikki finaalin reseptit annetaan valtakunnallisesti koulukeittiöiden käyttöön.

NÄIN OSALLISTUTTE

1. Muodostakaa joukkue. Se voi olla koko koulukeittiönne* tai henkilökunnasta valittu pienempi edustusjoukkue. Joukkueen jäsenmäärää ei ole rajattu. 
*Huom, jos tiiminne on keskuskeittiö, tulee teidän valita, mitä koulua edustatte. Kullakin koululla voi olla vain yksi joukkue.

2. Antakaa joukkueellenne kaksiosainen nimi. Joukkueen nimen alusta tulee löytyä edustamanne koulun nimi ja joukkueen nimen lopusta tulee löytyä tiimin nimi. Tiimiä nimettäessä saa käyttää runsaasti luovuutta ja huumoria, kunhan nimi on hyvän maun mukainen, ei sisällä kirosanoja eikä syrji tai loukkaa ketään ihmistä tai mitään ihmisryhmää.
Esimerkkejä hyvästä nimestä: Pikkukaupungin koulun Puukauhat, Kouluruokamäen Kokkigurut

3. Ilmoita joukkueenne mukaan 31.1.2024 mennessä.

4. Suunnitelkaa lasagneresepti ja sen kylkeen maittava salaatti. Ideointiaika on 1.2.–15.3.2024  Apua ideointiin ja reseptintekoon saat edustajaltasi. 

5. Kilpailu käydään 10.4.2024 omasta koulukeittiöstä käsin.

JOTAIN UUTTA, JOTAIN ERILAISTA

Ei Kouluruokakilpailua ilman uudistuksia! Kilpailun konsepti muuttuu. Jatkossa kisaaminen on entistä suoraviivaisempaa ja ammattilaiset voivat keskittyä ydinosaamiseensa tutussa ympäristössä.

1. Toisin kuin aiemmin, nyt ei ole erillistä esikarsintaa ja finaalia, vaan koko kilpailu käydään kevään 2024 aikana koulujen omista keittiöistä käsin. 
2. Joukkue antaa itselleen nimen ja lähettää joukkueestaan kuvan.
3. Ilmoittautuessa ei vielä tarvita reseptejä. Reseptisuunnitteluun saat apua GB Foods Suomelta.
4. Pääruokareseptissä on käytettävä IsoMitta lasagnelevyjä. Muut raaka-aineet ja lasagnen lisäkkeeksi tehtävän salaatin raaka-aineet joukkue saa päättää itse. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.