USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Tällä palstalla vastataan kouluruokakilpailuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.

1. VOIKO RESEPTEISSÄ KÄYTTÄÄ RAAKA-AINEINA LUOMUA TAI/JA LÄHIRUOKAA?

Voi totta kai. Toivommekin, että esimerkiksi kasvisten ja vihannesten osalta käytettäisiin paikallisia tukkureita ja toimittajia. Lähituottajilta voi saada myös muita hyviä raaka-aineita. 

2. SAAVATKO KOULUJEN OPPILAAT OSALLISTUA KILPAILUUN?

Kouluruokakisa on tarkoitettu vain alan ammattilaisille, mutta kilpailusta saa ja kannattaa viestittää myös koulujen viestintäkanavissa, jotta oppilaat tietävät, mistä on kyse ja osaavat äänestää kisapäivänä. 

3. KUKA MAKSAA KILPAILIJOIDEN KUSTANNUKSET?

Kunta vastaa raaka-ainekuluista ja työnantaja vastaa tiimin muista kuluista. Kisaan liittyvä reseptisuunnittelu voidaan kaupungista/kunnasta riippuen tehdä työaikana tai sen jälkeen. Kilpailun järjestäjä maksaa voittajien palkintoillallisen sekä sopimuskohtaisesti myös muita palkintoon liittyviä mahdollisia kuluja. Järjestäjä tarjoaa myös kilpailijoiden kisavaatetuksen. 

4. OVATKO KISARESEPTIT JULKISIA?

Kyllä ovat. Järjestäjät varaavat oikeuden käyttää reseptejä jälkikäteen.

5. SAAKO OMAT KANNUSTUSJOUKOT OTTAA MUKAAN?

Tällä kertaa ei järjestetä yleisölle avointa finaalia, vaan koko kilpailu käydään koulukeittiöistä käsin. 

6. SAAKO RESEPTEISSÄ KÄYTTÄÄ MUIDEN VALMISTAJIEN TUOTTEITA?

Lasagnereseptissä tulee käyttää IsoMitta lasagnelevyjä. Muut raaka-aineet ja tuotemerkit joukkue voi valita itse. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.