USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Tällä palstalla vastataan kouluruokakilpailuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.

1. Voiko resepteissä käyttää raaka-aineina luomua tai/ja lähiruokaa?

Voi totta kai. Raaka-aineita on koottu tuotekorin listalle. Toivommekin, että esimerkiksi kasvisten ja vihannesten osalta käytettäisiin paikallisia tukkureita ja toimittajia. Lähituottajilta voi saada myös muita hyviä raaka-aineita. 

2. Saavatko koulujen oppilaat osallistua kilpailuun?

Kouluruokakisa on tarkoitettu vain alan ammattilaisille, mutta katsomoon kaikki oppilaat ovat tervetulleita. Toivomme, että innokkaat koululaiset valitsevat kokin tai keittäjän uran, jolloin he pääsevät myöhemmin osallistumaan kilpailuun.

3. Kuka maksaa kilpailijoiden kustannukset?

Kunta vastaa raaka-ainekuluista ja työnantaja vastaa tiimin muista kuluista. Kisaan liittyvä reseptisuunnittelu voidaan kaupungista/kunnasta riippuen tehdä työaikana tai sen jälkeen. Kilpailun järjestäjä maksaa finalistien kilpailumatkat sekä majoituksen, ruokailut ja muun ohjelman kulut. Järjestäjä tarjoaa myös kilpailijoiden kisavaatetuksen. Koulujen oppilaat voivat osallistua Gastro-messuilla järjestettävään finaaliin kannustusjoukkoina omakustanteisesti.

4. Ovatko kisareseptit julkisia?

Kyllä ovat. Järjestäjät varaavat oikeuden käyttää reseptejä jälkikäteen.

5. Miksi raaka-aineisiin saa käyttää 1 euron?

Hinta kuvastaa keskimääräistä summaa, joka kunnissa on käytettävissä yhden kouluruoka-annoksen raaka-aineisiin. Kunnasta riippuen summa on 65 senttiä tai enemmän. Eurolla saa jo hyvää kouluruokaa.

6. Saako omat kannustusjoukot ottaa mukaan?

Finaalissa on varattu paikkoja myös yleisölle. Omalta esimieheltä tai koulun rehtorilta voi kysellä, olisiko mahdollista käyttää yksi koulupäivä ruokakulttuuriin tutustumiseen. 

7. Saako resepteissä käyttää muiden valmistajien tuotteita?

Kilpailun resepteissä on käytettävä tuotekorin tuotteita ohjeiden mukaisesti.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä