USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ
Tällä palstalla vastataan kouluruokakilpailuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.
Tällä palstalla vastataan kouluruokakilpailuun liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.
Voi totta kai. Raaka-aineita on koottu tuotekorin listalle. Toivommekin, että esimerkiksi kasvisten ja vihannesten osalta käytettäisiin paikallisia tukkureita ja toimittajia. Lähituottajilta voi saada myös muita hyviä raaka-aineita.
Kouluruokakisa on tarkoitettu vain alan ammattilaisille, mutta katsomoon kaikki oppilaat ovat tervetulleita. Toivomme, että innokkaat koululaiset valitsevat kokin tai keittäjän uran, jolloin he pääsevät myöhemmin osallistumaan kilpailuun.
Kunta vastaa raaka-ainekuluista ja työnantaja vastaa tiimin muista kuluista. Kisaan liittyvä reseptisuunnittelu voidaan kaupungista/kunnasta riippuen tehdä työaikana tai sen jälkeen. Kilpailun järjestäjä maksaa finalistien kilpailumatkat sekä majoituksen, ruokailut ja muun ohjelman kulut. Järjestäjä tarjoaa myös kilpailijoiden kisavaatetuksen. Koulujen oppilaat voivat osallistua Gastro-messuilla järjestettävään finaaliin kannustusjoukkoina omakustanteisesti.
Kyllä ovat. Järjestäjät varaavat oikeuden käyttää reseptejä jälkikäteen.
Hinta kuvastaa keskimääräistä summaa, joka kunnissa on käytettävissä yhden kouluruoka-annoksen raaka-aineisiin. Kunnasta riippuen summa on 65 senttiä tai enemmän. Eurolla saa jo hyvää kouluruokaa.
Finaalissa on varattu paikkoja myös yleisölle. Omalta esimieheltä tai koulun rehtorilta voi kysellä, olisiko mahdollista käyttää yksi koulupäivä ruokakulttuuriin tutustumiseen.
Kilpailun resepteissä on käytettävä tuotekorin tuotteita ohjeiden mukaisesti.
Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.