Kouluruokakilpailun säännöt

1. Kouluruokakilpailun järjestää Continental Foods Finland Oy

2. Kilpailu on avoin maksutonta kouluruokaa tarjoavien ja suomalaisia kouluruokailusuosituksia noudattavien koulujen keittiöhenkilökunnille. Keittiö voi toimia kunnan, kaupungin, yrityksen, säätiön ym. hallinnan alaisena. Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen ryhmissä. Yhdeltä koululta voi olla useampi joukkue, mutta sama kilpailija ei voi olla kuin yhdessä joukkueessa. Joukkue edustaa yhtä nimettyä koulua, mutta joukkueen jäsenet voivat työskennellä useammalla eri koululla. Kilpailijoilla tulee olla työnantajalta lupa osallistua kilpailuun sekä voittaessaan palkintomatkaan.

3. Kilpailuaika alkaa 9.5.2019 ja päättyy 11.3.2020.

4. Kilpailun tavoitteena on löytää paras peruskoulukeittiön tiimi sekä uusia, herkullisia reseptejä jaettavaksi koulujen ruokalistoille.

5. Kilpailuun ilmoittaudutaan 31.8. mennessä. Ilmoittautuessa ei vielä tarvita reseptejä. Osallistuva ryhmä suunnittelee reseptit, ja saa tarvittaessa apua Continental Foods Finland Oyltä tai yhteistyökumppanilta.

Kilpailuun osallistutaan kolmella reseptillä (liha-, kala- ja kasvisruoan reseptit) ateriakokonaisuuksineen (pääruoka + salaatti). Salaatti suunnitellaan kaikkiin aterioihin mukaan. Jos kilpailuun osallistuu keitto-reseptillä, tulee mukaan suunnitella leipä. Leipää ei muissa annoksissa arvostella. Resepteissä on käytettävä tuotekorin tuotteita ennalta sovitun mukaisesti.

Osallistu kilpailuun suunnittelemalla reseptit liha-, kala- ja kasvisruoalle. Yhdessä on käytettävä perunatuotteita (Mestari), yhdessä pastaa (Lantmännen Cerealia) ja yhdessä leipää (Lantmännen Unibake). Valitse lihatuotteiksi Atrian tuotevaihtoehdot. Käytä vähintään yhdessä reseptissä Arlan maitotaloustuotteita. Jokaisessa reseptissä on käytettävä vähintään kahta IsoMitan tuotetta.

Kilpailuun voi osallistua ainoastaan suunnittelemalla kaikki kolme pyydettyä ateriakokonaisuutta.

Joukkue voi osallistua vain yhdellä kokonaisuudella. Reseptien on oltava suunnattu peruskouluille, ja niiden tulee olla 100 hengen reseptejä. Valmiit reseptit toimitetaan kilpailun järjestäjälle 30.11. mennessä kouluruokakilpailu.fi-sivuston kautta.

6. Esikarsinta käydään jokaisen joukkueen omassa koulussa ja esiraadin tuomaristona toimii koulun omat oppilaat, joille valmistetaan lounaaksi kilpailuun osallistuvat reseptit kolmena peräkkäisenä päivänä. Finaalijoukkueet valitaan esiraatien antamien pisteiden perusteella. Valinta perustuu reseptien toimivuuteen sekä esiraadin äänestykseen. Finaaliin valitaan kuusi joukkuetta, jotka julkistetaan 14.2.2020.

7. Finaali järjestetään Gastro-messuilla Helsingin messukeskuksessa 11.3.2020. Finaaliin valitut kuusi tiimiä valmistavat annoksensa kilpailun tuomaristolle järjestäjän osoittamissa keittiöissä. Voittajat julkistetaan finaalin päätteeksi.

8. Kilpailun järjestäjä valitsee tuomariston jäsenet.

9. Kaikkien kilpailuun osallistuvien reseptien kaikki käyttöoikeudet siirtyvät kilpailun järjestäjälle ja yhteistyökumppaneille.

10. Pääpalkinto on ruoka- ja opintomatka Italiaan loppukeväästä 2020. Palkinto on henkilökohtainen, eikä palkintomatkan ajankohtaa voi vaihtaa. Matkaa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa. Kilpailuun ja palkintomatkaan sovelletaan force majeure -säännöksiä. Työnantajalta pitää pyytää luvat matkaan.

11. Kilpailun järjestäjällä ja sen yhteistyökumppaneilla on oikeus käyttää kilpailun finalisteja markkinointiviestinnässään seuraavaan kilpailuun asti. Tänä aikana voittajat eivät saa esiintyä muussa mainonnassa.

12. Järjestäjä pidättää oikeuden tarkentaa kilpailun sääntöjä kilpailuaikana.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä