ESITTELYSSÄ: Atria

05.08.2019

Vuonna 1903 alkoi Atrian nyt jo 115 vuotta kestänyt tarina. Atria-merkki on tae suomalaisten tilallisten kasvattamasta lihasta. Lihatalona perinteisesti tunnetun Atrian tuotevalikoima koostuu tänä päivänä paljon muustakin kuin lihasta. On juureksista, viljasta ja kananmunasta valmistettuja tuotteita. 

– Olemme mukana Kouluruokakilpailussa, koska meille on tärkeää nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta, Atria Food Servicen myyntipäällikkö Taija Haiko kertoo.

– Koulujen keittiöt haluavat yhä enemmän ja enemmän tarjota suomalaista ruokaa oppilaille. Atria on luotettava kumppani kouluruokaa valmistaville keittiöille.

Hyvä ruoka, parempi mieli

Jokainen suomalainen tuntee Atrian sloganin Hyvä ruoka – parempi mieli. Ja tottahan se onkin! Nälkäisenä tulee helposti kiukku, kun taas lempiruoat saavat lapset kiljahtelemaan ilosta.

– Kuuntelemme, mitä koululaiset haluavat syödä. Haluamme olla perillä, miten ruokailutottumukset muuttuvat, jotta voimme kehittää tuotevalikoimaamme sen perusteella. 

– Valikoimassamme on lukuisia koululaisten suosikkiruokia. Pinaattiohukaiset ja jauhelihastamme tehdyt lihapyörykät ovat klassikkoja. Kananuggetit ovat uudempi juttu!

Pohjoismainen liha on ympäristöystävällinen 

Suomalaisen maidon- ja lihantuotannon kestävän kehityksen mahdollisuus on nurmipellossa, joka ruokkii eläimet ja sitoo hiiltä itseensä.

– Suomalainen terve ja hyvätuottoinen nautakarja pärjää hyvin ympäristövaikutusten vertailussa. Ympäristövaikutuksia vähentää se, että karjaa ruokitaan pääasiassa nurmirehulla. Naudoille ei tarjota sellaisenaan ihmisten ruoaksi kelpaavia raaka-aineita, esimerkiksi soijaa ei ollenkaan. Lisäksi Suomessa maidon- ja lihantuotantoa ei ole eroteltu toisistaan, vaan lypsylehmät päätyvät vastuullisesti lautasellemme, Haiko kertoo.

Ympäristövastuun lisäksi Atrian vastuullisuusohjelma kattaa vastuun ihmisistä, eläimistä, turvallisista tuotteista sekä taloudellisesta vastuusta. Vastuullisuus on läsnä kaikessa toiminnassa aina maatilalta ruokalautaselle saakka.

www.atriafoodservice.fi »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä