ESITTELYSSÄ: Metsä Tissue & Saga Cooking

03.12.2019

Oletko kuullut SAGA Vuokapaperista? Ne, jotka ovat, myhäilevät juuri nyt tyytyväisenä ja miettivät, miten paljon työpäivä on helpottunut. Jos tämä Mäntän tehtaalla valmistuva pieni ihme on kuitenkin sinulle uusi tuttavuus, lue juttu loppuun ja tutustu tuotteeseen. 

– Kouluruokakilpailussa puhutaan tällä kertaa paljon suurtalouskeittiöiden vastuullisuudesta. Meillä on ratkaisu siihen, miten vähentää ruokahävikkiä merkittävästi juuri koulukeittiöissä, Metsä Tissuen myyntijohtaja Auli Hakkarainen kertoo. 

SAGA on osa suomalaista Metsä Tissueta, joka taas kuuluu 103 000 suomalaisen omistajajäsenen omistamaan Metsä Groupiin. 

Oppilaat ja ympäristö kiittävät

Nykyajan koululaiset ovat hyvin ympäristötietoisia. Monissa kouluissa on erilaisia keittiöviikkoja ja oppilaat osallistuvat ruokahävikin vähentämiskampanjoihin. Vastuullisten valintojen lisäksi oppilaiden sydäntä lähellä on tietysti se, miltä ruoka maistuu. 

– Saga Vuokapaperin avulla ruoka kypsyy nopeammin, ja siitä tulee mehukkaampaa. Jos valmistaa ruoan suoraan teräsvuokaa vasten, metallia vasten oleva osa kovettuu eikä päästä vuokaruoan sisäosiin samalla tavalla lämpöä. 

Kotimainen, kätevä ratkaisu

Mäntässä valmistetaan 100 % suomalaisesta puusta SAGA Vuokapaperia, joka on biohajoava ja kompostoituva. Ainoana maailmassa täysin luonnonmateriaalista valmistettu vuokapaperi on vuosia kestäneen tuotekehityksen tulos. Voipaperin kosteudenkeston ja leivinpaperin lämmönsietokyvyn yhdistäminen yhteen ja samaan paperiin on ollut pitkä tie, mutta nyt ollaan perillä. 

– Paperi kestää nestepitoiset ruokalajit ja samalla uunin kovat lämpöasteet. Ruoan valmistelu, kypsennys, kuljetus ja tarjoilu hoituvat samalla paperilla, Hakkarainen sanoo.

– Etuja suurkeittiöille on paljon muitakin. Ruokahävikki vähenee, kun vuokien reunoihin ei enää jää kiinni ruokaa. Samasta syystä tiskaaminen helpottuu. Työajan voi käyttää muuhun kuin tiskaamisen tai astioiden liottamiseen.

– Työviihtyvyyskin paranee, kun tiskikoneet eivät pyöri niin paljon, melu keittiössä vähenee ja työergonomia paranee, koska pakit voidaan laittaa suoraan tunnelipesuriin, listaa Hakkarainen hyötyjä keittiöissä.

– Meillä on onnellisia ja tyytyväisiä asiakkaita.

www.sagacook.com »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä