Kirkkonummen TEHO-tiimissä on kattavasti ammattitaitoa

2012

– Tunnelma on nyt innostuneen odottava. Kouluruokakisan finaalissa päästään sitten tositoimiin. Voittoa lähdetään hakemaan!, iloitsevat Eeva-Liisa Hemming, Janne Sandblom ja Ritva Saksa Kirkkonummen koulukeskuksen keittiöltä.

T = taito, E = elämyksiä, H = halu ja O = osaaminen. Kirkkonummen koulukeskuksen TEHO-tiimi Ritva Saksa (vas.), Janne Sandblom ja Eeva-Liisa Hemming, uskoo monipuolisen ammattitaidon siivittävän kouluruokakisan voittoon.

Kirkkonummelaiset kertovat, että heidän ammattitaitonsa täydentävät toisiaan hienosti: Janne Sandblomin vahvuus on visuaalisuus, Eeva-Liisa Hemmingin ravitsemusosaaminen. Ritva Saksa on erinomainen leipuri.

– Hyvää yhteistyötä höystää huumori, tiimi lupaa.

Lapset mukana reseptisuunnittelussa

Arkena Kirkkonummen koulukeskuksen tiimi tekee seitsemän kollegansa kanssa noin kaksi tuhatta ateriaa. Kouluruokakisan finaalissa kirkkonummelaiset kisaavatkin resepteillä, joista useimmat ovat jo käytössä.

– Moni ruoka on koululla jo kertaalleen tehty. Hyviä ohjeita kehitettiin eteenpäin ja niitä maistatettiin oppilailla ja opettajilla. Palautteen perusteella reseptejä kehitettiin lisää. Lapset olivat innoissaan mukana. Heiltä saa aina mukavan rehellistä palautetta, Hemming kertoo.

Palautteen perusteella tiedettiin jo valmiiksi paljon asiakkaiden toiveista esimerkiksi kasvisruoan suhteen.

– Suosituimpia ruokia ovat wrappi jauhelihatäytteellä, pinaattiohukaiset ja kalapuikot, Sandblom esittelee.

Halu laittaa hyvää ruokaa

Tiimiläisiä yhdistää ravintolatausta ja vahva halu laittaa ruokaa. Sandblom kertoo elämäntilanteen tuoneen hänet ravintolakeittiöstä koulukeittiöön.

– Mieheni työskentelee merillä ja on viikkoja poissa, joten minua tarvitaan iltaisin kotona. Koulukeittiön työajat sopivat meidän perheelle, hän kertoo.

Ritva Saksa puolestaan siirtyi keskuskeittiölle päiväkodin keittiöltä, joka muuttui jakelukeittiöksi. Hän haluaa jatkossakin laittaa ja suunnitella aterioita.

– Parasta on lasten antama palaute ja se, kun päivän päätteeksi voidaan todeta, että kaikki on sujunut hyvin, Hemming jatkaa.

Illalla työpäivän jälkeen perhe ja harrastukset ovat pääosassa. Sandblom saattaa lähteä metsälle tai ajelemaan moottoripyörällään, Saksa suuntaa todennäköisesti jalkapallokentälle lasten kanssa ja Hemming urheilemaan – ehkä soutu-, tanssi- tai lentopalloharjoituksiin.

Kaikkea syötiin, kaikkea maistettiin

Kirkkonummelaiset muistelevat omilla kouluajoillaan suhtautumisen ruokaan olleen erilainen.

– Kaikkea syötiin ja kaikkea maistettiin. Päivät olivat pitkiä ja kouluun kuljettiin jalan. Koululounas syötiin nälkään. Saattaa olla, että silloin tyydyttiin vähempään, Hemming muistelee.

Voittajat matkaavat Brysseliin. Mitä Kirkkonummelta pakattaisiin mukaan?

– Otamme mahdollisen voittomatkat tiedon ja oppimisen kautta. Olisi hienoa päästä katsomaan ja näkemään, miten siellä asioita tehdään!

 

TEHO-tiimi
Kirkkonummen koulukeskus

Tiimi
Keittiöpäällikkö Eeva-Liisa Hemming
Kokki Janne Sandblom
Kokki Ritva Saksa

Menu
Aurinkoinen broilerkeitto
Vuohenjuustolasagnette
Tex-mex-jauhelihaperunavuoka

Arkisin tiimi kollegoineen valmistaa noin 2000 ateriaa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä