Tarina kolmesta iloisesta kokista

14.02.2020

Olipa kerran satumainen työpaikka, jossa Lumikki, Lystikäs ja Ujo tekevät taianomaisen hyvää kouluruokaa Länsimäen koulun oppilaille. Hmmm, hetkinen! Mistä ihmeestä on kysymys? 

Ruokapalveluesimies Sini Tiensivu, kokki Minna Peippo ja kokiksi opiskeleva ruokapalvelutyöntekijä Bao Yao muodostavat Vantin tiimin. He itse kuvailevat itseään klassikkosadun hahmojen mukaan. Esimiehenä toimiva Sini on Lumikki, dieetti- ja kasvisruoasta vastaava Minna Ujo ja salaattipuolella toimiva Bao Lystikäs. Lisäselityksiä ei ole luvassa, vaan kannattaa tulla finaaliin katsomaan, miten lempinimet on ansaittu. 

Tiimi itse kirjoittaa tarinalleen lopun, ja sitä ei voi kun jännityksellä seurata vierestä.

Vantaan tiimi lähtee finaaliin voittamaan!

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun osallistumme ja ensimmäinen kerta, kun voitamme. Haluamme näyttää kaikille, että Vantaalla valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa, Sini Tiensivu hymyilee itsevarmasti.

Tiimihenki saattaakin siivittää joukkueen voittoon, niin loistava se on. Joukkueen kova tahdonvoima vie vaikka läpi harmaan kiven. 

– Meillä on niin hyvä tiimihenki ja halu parantaa kouluruokaa, että se nostaa meidät varmasti kärkeen. Tuemme toisiamme ja saamme kaikki toimimaan yhdessä. Ja jos joskus joku meneekin pieleen, nauramme sille ja aloitamme alusta. 

– Kouluruokakilpailu on hyvä motivaattori! Sen avulla pystymme haastamaan itseämme ja näemme oman menestyksemme. 

Keittiöistä parrasvaloihin – näin tehdään näkymättömästä näkyvä 

Vaikka työkaverit ovat kuin unelmia, työpaikka satumainen ja työmotiivi kohdillaan, tuntuu välillä siltä, että alan ammattilaisille ei suoda heidän ansaitsemaansa kunniaa. Suurkeittiötyöntekijöiden arvostus ei ole samalla tasolla kuin esimerkiksi ravintolakokkien. 

Minna Peippo (vas.), Sini Tiensivu ja Bao Yao tietävät, että Vantaalla valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa.

– Olemme aika näkymättömiä! Meidät nähdään myssypäisinä täteinä ja setinä koulujen keittiöissä eikä kukaan oikein tiedä, mitä kaikkea me teemme ja mitä sen tekeminen vaatii. 

– Olisi hienoa, että kouluruoan arvostus nousisi. Silloin myös kouluruokaa tekevien arvostus nousisi. Vaikka ne myyttiset kumiperunat ovat jo unholassa, on tehtävä vielä paljon duunia asenteiden muuttamisen eteen, tietää Sini Tiensivu.

Vantaan tiimi maistatteli annoksia oppilailla jo reseptin suunnitteluvaiheessa. Reseptejä muokattiin lasten kommenttien pohjalta aina paremmaksi ja paremmaksi. 

– Yksi koevedoksissa lasten keskuudessa suosittu tuote oli perunarieska. Itse yllätyimme Bong Touch of Taste Asian Red & Hot fondin mausta. Tosi hyviä! IsoMitan Kastikepohjat ja Liemijauheet olemme todenneet toimiviksi jo aiemmin, ja ne ovat meillä käytössä arjessakin.  
 

Länsimäen koulu, Vantaa

Vantti

Tiimi
Sini Tiensivu, ruokapalveluesimies
Minna Peippo, kokki
Bao Yao, ruokapalvelutyöntekijä

Menu
BBQ-kanaa, paahdettuja perunoita ja colea
Tonnikala-cheddar-makaronilaatikko
Mifu-kookoskeitto

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.