Chili-kalkkunakastike, kouluruokakilpailu
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 120 g
Määrä: 12,0 kg
0,336 | L | Chilikastike, makea |
0,300 | KG | Sipulikuutio, pakaste |
0,144 | L | Rypsiöljy |
0,092 | KG | Fariinisokeri |
0,058 | KG | Valkosipulimurska, säilyke |
0,058 | KG | Savuchilitahna |
0,015 | KG | Chilijauhe |
0,014 | KG | Suola |
0,007 | KG | Inkivääri, jauhettu |
0,008 | KG | Paprika, jauhettu |
4,682 | KG | Kalkkunan fileesuikale, kypsä |
Valmista marinadi:
Sekoita chilikastike, sipuli,öljy, fariinisokeri, valkosipulimurska, savuchilitahna, chilijauhe, suola, inkivääri ja paprikajauhe.
Lisää kalkkunan fileesuikaleet liemineen marinadiin ja sekoita varoen. Anna marinoitua yön yli.
0,336 | KG | IsoMitta Vaalea kastike-/keittopohja-ainekset |
0,115 | KG | Maissitärkkelys |
0,046 | KG | IsoMitta Kanaliemi -ainekset |
0,006 | KG | Kurkuma |
Suola | ||
4,082 | L | Vesi |
1,381 | L | Arla Keittiö Laktoositon kasvisrasvasekoite 15% |
0,252 | KG | Mangosose, makeuttamaton |
Sekoita pohja-aines, maissitärkkelys, kanaliemi, kurkuma ja suola padassa. Mittaa sekaan vesi, kasvirasvasekoite ja mangosose. Sekoita tasaiseksi.
Kastike-/keittopohjat ovat vähäsuolaisia. Lisää suolaa makusi mukaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen 92 °C:seen.
0,096 | L | Sitruunamehu, makeuttamaton |
0,058 | KG | Persilja, hienonnettu, pakaste |
Lisää sitruunanmehu ja persilja.
Tarkista saanto (12 kg).
Tarjotaan täysjyväohran (kypsennys ilman suolaa), salaatin, salaatinkastikkeen, sydänmerkkikriteerit täyttävän leivän ja levitteen ja rasvattoman maidon tai piimän kanssa, jolloin kokonaisuus on sydänmerkkiateria.