Fleks-mex-lasagne (Keravanjoen koulu, Kerava)

Saanto yhteensä: 20,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletusannos: 0,2 kg

0,962 kg     chilitomaattikastiketta
0,962 kg     tomaattimurskaa
0,154 kg     chipotlesalsa-maustekastiketta
0,192 l     appelsiinitäysmehutiivistettä 
1,154 kg     cheddarjuustokastiketta 
1,923 l     laktoositonta kasvirasvasekoitetta (Ruoka 15 %)
7,692 l     vettä
0,038 kg     ruokasuolaa
0,038 kg     tacomausteseosta
0,012 kg     korianteria (jauhettu)
0,038 kg     kanaliemijauhetta (vähäsuolainen)
0,115 kg     valkosipulimurskaa (säilyke)
0,008 kg     mustapippuria (rouhittu)
0,385 kg     kylmäliukoista suurustetta
0,962 kg     sipulikuutioita (pakaste)
1,538 kg     broilerin jauhelihaa (kypsä)
0,385 kg     Hernis-kasvisproteiinivalmistetta

Kastike1:
Annostele sekoittavaan pataan chilitomaattikastike, chipotlesalsa, appelsiinimehu, cheddarkastike, kasvirasvasekoite, vesi ja mausteet. Käynnistä sekoittaja ja ripottele kylmätärkkelys kastikkeeseen.

Lisää sipuli, broilerin jauheliha ja Hernis. Anna tasaantua hetki ennen jakoa.

0,385 kg     cheddarjuustokastiketta
1,538 l     laktoositonta kasvirasvasekoitetta (Ruoka 15 %)
0,577 l     vettä
0,012 kg     ruokasuolaa
0,077 kg     kylmäliukoista suurustetta
0,385 kg     laktoositonta juustoraasteseosta
3,846 kg     lasagnelevyjä

Kastike 2: Sekoita toisessa padassa cheddarkastike, kasvirasvasekoite ja suola. Käynnistä sekoittaja ja ripottele kylmätärkkelys kastikkeeseen. Lisää juustoraaste. Anna tasaantua hetki ennen jakoa.

Kokoaminen 1/1gn 65 -vuokaan: Lisää vuokaan 750 g kastiketta 1. Tasoita ja laita päälle 1 kpl lasagnelevyjä. Toista, kunnes levyjä on käytetty 5 kpl. Annostele viimeisen levyn päälle 750 g kastiketta 2. Laita kansi päälle, ja säilytä kylmässä.

Kypsennä esilämmitetyssä uunissa, yhdistelmäpaisto 160°C (kosteus 60 %), 35 min. Tarvittaessa leikkaa valmis lasagne 4x6 palaan.

raakapaino 5,5 kg/GN
kypsäpaino 5,2 kg/GN

Minttu-vesimelonisalaatti 

Saanto yhteensä: 5,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletusannos: 0,05 kg

3,226 kg (3,581 kg)     kurkkua
1,613 kg         vesimelonikuutioita (tuore)
0,081 kg         minttua (tuore)
0,081 l        limetäysmehutiivistettä 

Pese ja aja kurkut 10 mm kuutioterällä. Kuori ja pilko vesimelonit samankokoisiksi kurkun kanssa. Hienonna minttu ja purista limemehu. Yhdistä kaikki aineet keskenään varovasti sekoittaen.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.