Fleks-mex-lasagne (Keravanjoen koulu, Kerava)
Saanto yhteensä: 20,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletusannos: 0,2 kg
0,962 kg chilitomaattikastiketta
0,962 kg tomaattimurskaa
0,154 kg chipotlesalsa-maustekastiketta
0,192 l appelsiinitäysmehutiivistettä
1,154 kg cheddarjuustokastiketta
1,923 l laktoositonta kasvirasvasekoitetta (Ruoka 15 %)
7,692 l vettä
0,038 kg ruokasuolaa
0,038 kg tacomausteseosta
0,012 kg korianteria (jauhettu)
0,038 kg kanaliemijauhetta (vähäsuolainen)
0,115 kg valkosipulimurskaa (säilyke)
0,008 kg mustapippuria (rouhittu)
0,385 kg kylmäliukoista suurustetta
0,962 kg sipulikuutioita (pakaste)
1,538 kg broilerin jauhelihaa (kypsä)
0,385 kg Hernis-kasvisproteiinivalmistetta
Kastike1:
Annostele sekoittavaan pataan chilitomaattikastike, chipotlesalsa, appelsiinimehu, cheddarkastike, kasvirasvasekoite, vesi ja mausteet. Käynnistä sekoittaja ja ripottele kylmätärkkelys kastikkeeseen.
Lisää sipuli, broilerin jauheliha ja Hernis. Anna tasaantua hetki ennen jakoa.
0,385 kg cheddarjuustokastiketta
1,538 l laktoositonta kasvirasvasekoitetta (Ruoka 15 %)
0,577 l vettä
0,012 kg ruokasuolaa
0,077 kg kylmäliukoista suurustetta
0,385 kg laktoositonta juustoraasteseosta
3,846 kg lasagnelevyjä
Kastike 2: Sekoita toisessa padassa cheddarkastike, kasvirasvasekoite ja suola. Käynnistä sekoittaja ja ripottele kylmätärkkelys kastikkeeseen. Lisää juustoraaste. Anna tasaantua hetki ennen jakoa.
Kokoaminen 1/1gn 65 -vuokaan: Lisää vuokaan 750 g kastiketta 1. Tasoita ja laita päälle 1 kpl lasagnelevyjä. Toista, kunnes levyjä on käytetty 5 kpl. Annostele viimeisen levyn päälle 750 g kastiketta 2. Laita kansi päälle, ja säilytä kylmässä.
Kypsennä esilämmitetyssä uunissa, yhdistelmäpaisto 160°C (kosteus 60 %), 35 min. Tarvittaessa leikkaa valmis lasagne 4x6 palaan.
raakapaino 5,5 kg/GN
kypsäpaino 5,2 kg/GN
Minttu-vesimelonisalaatti
Saanto yhteensä: 5,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletusannos: 0,05 kg
3,226 kg (3,581 kg) kurkkua
1,613 kg vesimelonikuutioita (tuore)
0,081 kg minttua (tuore)
0,081 l limetäysmehutiivistettä
Pese ja aja kurkut 10 mm kuutioterällä. Kuori ja pilko vesimelonit samankokoisiksi kurkun kanssa. Hienonna minttu ja purista limemehu. Yhdistä kaikki aineet keskenään varovasti sekoittaen.