Juustoinen Härkis-lasagne (Karis-Billnäs Gymnasium, Raasepori)

Kokonaispaino 5,5 kg 
Annoskoko 300 g
1–65 GN
18,33 annosta 

5 kpl     IsoMitta lasagnelevyt
0,650 kg     suikalekasviksia
1 kg     Härkis-murua
1,056 l     vettä
0,88 kg     tomaattimurskaa
0,018 kg     kasvisliemijauhetta
0,012 kg     valkosipulimurskaa
0,02 kg     suolaa
0,003 kg     oreganoa
0,003 kg     basilikaa
0,001 kg     rouhittua mustapippuria 
1,3 l     laktoositonta vispikermaa 
0,138 kg     maustamatonta tuorejuustoa
0,1 kg     juustoraastetta

Voitele 1–65 GN. Laita pohjalle 1 lasagnelevy. Sekoita 1 kg Härkistä ja 0,650 kg suikalekasviksia keskenään. Jaa seos 4 osaan. Laita yksi osa lasagnelevyn päälle. Laita seoksen päälle lasagnelevy. Toista, kunnes sinulla on 4 kerrosta. (Päällimmäisenä levy)

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kattilassa tai padassa. Kuumenna liemi, kunnes tuorejuusto on sulanut. Kaada liemi lasagnen päälle. Viimeistele juustoraasteella. 
(Jos haluat tasaisemman pinnan, viillä muutama viilto päällimmäisen lasagnelevyn päälle).

Paista paistohöyryssä 160°C 40 min.

Aurinkoinen porkkana-omenasalaatti

Resepti 100 henkilölle
Annoskoko 0,80 kg
Kokonaispaino: 8 kg

2,9 kg     omenaa (kuutio, 2,4 kg)
1,4 l     appelsiinimehua
5,7 kg     kuorittua porkkanaa 
persiljaa

Poista omenoista siemenkota. Kuutioi omenat kuorineen.  Raasta porkkanat (karkeaksi) raasteeksi. Sekoita raastetut porkkanat ja kuutioidut omenat keskenään ja lisää appelsiinimehu. 
Koristele persiljalla.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.