Juustoinen Härkis-lasagne (Karis-Billnäs Gymnasium, Raasepori)
Kokonaispaino 5,5 kg
Annoskoko 300 g
1–65 GN
18,33 annosta
5 kpl IsoMitta lasagnelevyt
0,650 kg suikalekasviksia
1 kg Härkis-murua
1,056 l vettä
0,88 kg tomaattimurskaa
0,018 kg kasvisliemijauhetta
0,012 kg valkosipulimurskaa
0,02 kg suolaa
0,003 kg oreganoa
0,003 kg basilikaa
0,001 kg rouhittua mustapippuria
1,3 l laktoositonta vispikermaa
0,138 kg maustamatonta tuorejuustoa
0,1 kg juustoraastetta
Voitele 1–65 GN. Laita pohjalle 1 lasagnelevy. Sekoita 1 kg Härkistä ja 0,650 kg suikalekasviksia keskenään. Jaa seos 4 osaan. Laita yksi osa lasagnelevyn päälle. Laita seoksen päälle lasagnelevy. Toista, kunnes sinulla on 4 kerrosta. (Päällimmäisenä levy)
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kattilassa tai padassa. Kuumenna liemi, kunnes tuorejuusto on sulanut. Kaada liemi lasagnen päälle. Viimeistele juustoraasteella.
(Jos haluat tasaisemman pinnan, viillä muutama viilto päällimmäisen lasagnelevyn päälle).
Paista paistohöyryssä 160°C 40 min.
Aurinkoinen porkkana-omenasalaatti
Resepti 100 henkilölle
Annoskoko 0,80 kg
Kokonaispaino: 8 kg
2,9 kg omenaa (kuutio, 2,4 kg)
1,4 l appelsiinimehua
5,7 kg kuorittua porkkanaa
persiljaa
Poista omenoista siemenkota. Kuutioi omenat kuorineen. Raasta porkkanat (karkeaksi) raasteeksi. Sekoita raastetut porkkanat ja kuutioidut omenat keskenään ja lisää appelsiinimehu.
Koristele persiljalla.