Kaura-ruissämpylä
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 40 g
Määrä: 4,0 kg
2,500 | L | Vesi |
0,250 | L | Rypsiöljy |
0,200 | KG | Siirappi |
0,035 | KG | Suola |
0,063 | KG | Kuivahiiva |
0,270 | KG | Myllärin Luomu Kaurahiutale 650 g |
0,150 | KG | Myllärin Luomu Ruishiutale 500 g |
0,250 | KG | Myllärin Ruisjauho 2 kg |
2,800 | KG | Myllärin Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg |
Lämmitä vesi 42 °C:ksi, eli hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää öljy, siirappi ja suola veden sekaan.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita mukaan hiutaleet.
Sekoita taikinaksi ja pyöritä sämpylät, laita sämpylät pellille.
Peitä sämpylät ja anna kohota 20 min.
Laita sämpylät 180°C:seen kiertoilmauuniin. Paista noin 10 min.