Kaura-ruissämpylä

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 40 g
Määrä: 4,0 kg

2,500 L Vesi
0,250 L Rypsiöljy
0,200 KG Siirappi
0,035 KG Suola
0,063 KG Kuivahiiva
0,270 KG Myllärin Luomu Kaurahiutale 650 g
0,150 KG Myllärin Luomu Ruishiutale 500 g
0,250 KG Myllärin Ruisjauho 2 kg
2,800 KG Myllärin Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg

Lämmitä vesi 42 °C:ksi, eli hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää öljy, siirappi ja suola veden sekaan.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita mukaan hiutaleet.
Sekoita taikinaksi ja pyöritä sämpylät, laita sämpylät pellille.
Peitä sämpylät ja anna kohota 20 min.
Laita sämpylät 180°C:seen kiertoilmauuniin. Paista noin 10 min.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.