Kaurainen peltileipä

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg

2,885 L Vesi
0,635 KG Kauralitiste
0,062 KG Hiiva, kuiva
0,042 KG Suola
0,069 KG Sokeri
0,250 L Rypsiöljy
2,262 KG Vehnäjauho

Varaa 1/1-40 mm GN-vuoat, voitele tai käytä leivinpaperia.

Sekoita +42°C veteen kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää suola, sokeri, öljy sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi, vaivaa hetken aikaa.
Jaa taikina vuokiin kauhalla, n. 1,4 kg/vuoka.
Tasoita taikina käsin painelemalla tai veteen kastetulla paistinlastalla tai nuolijalla.
Anna kohota lämpimässä n. 30 min.

0,115 L Vesi
0,115 KG Kauralitiste

Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele kaurahiutaleita n. 30g/vuoka.
Taikinaan voi leikata ennen paistamista taikinapyörällä ruudukon 4*6 tai 4*8 asiakaskunnasta/annoskoosta riippuen.

Esilämmitä uuni 220°C:seen. Paista leipiä kiertoilmatoiminnolla 200°C:ssa n. 15 min.
Tarkista kypsyys.

Leikkaa jäähtynyt leipä valmiiksi annospaloiksi tai vie tarjolle puolikkaana tai kokonaisena.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.