Kaurainen peltileipä
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg
2,885 | L | Vesi |
0,635 | KG | Kauralitiste |
0,062 | KG | Hiiva, kuiva |
0,042 | KG | Suola |
0,069 | KG | Sokeri |
0,250 | L | Rypsiöljy |
2,262 | KG | Vehnäjauho |
Varaa 1/1-40 mm GN-vuoat, voitele tai käytä leivinpaperia.
Sekoita +42°C veteen kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää suola, sokeri, öljy sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi, vaivaa hetken aikaa.
Jaa taikina vuokiin kauhalla, n. 1,4 kg/vuoka.
Tasoita taikina käsin painelemalla tai veteen kastetulla paistinlastalla tai nuolijalla.
Anna kohota lämpimässä n. 30 min.
0,115 | L | Vesi |
0,115 | KG | Kauralitiste |
Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele kaurahiutaleita n. 30g/vuoka.
Taikinaan voi leikata ennen paistamista taikinapyörällä ruudukon 4*6 tai 4*8 asiakaskunnasta/annoskoosta riippuen.
Esilämmitä uuni 220°C:seen. Paista leipiä kiertoilmatoiminnolla 200°C:ssa n. 15 min.
Tarkista kypsyys.
Leikkaa jäähtynyt leipä valmiiksi annospaloiksi tai vie tarjolle puolikkaana tai kokonaisena.