Kauraleipä, kouluruokakilpailu
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg
2,200 | L | Kevytmaito |
0,110 | KG | Hiiva |
0,050 | KG | Suola |
0,090 | KG | Fariinisokeri |
0,655 | KG | Kaurahiutale-kauraleseseos |
1,300 | KG | Vehnäjauho |
1,800 | KG | Täysjyvävehnäjauho, rouheinen |
0,270 | L | Juokseva kasviöljyvalmiste |
Liota hiiva haaleaan nesteeseen (37 °C).
Lisää suola ja sokeri, kuivat aineet ja lopuksi rasva.
Vaivaa noin 5 minuuttia ja nostata kaksinkertaiseksi.
Paloittele ja punnitse 500 g paloihin, leivo leiviksi ja leikkaa kuvio pintaan.
Kohota pellillä tai vuoassa ja paista 190 °C:ssa noin 40 minuuttia.
Voit leipoa myös vähälaktoosiseen tai laktoosittomaan maitoon.