Kisäsämpylä, kouluruokakilpailu, Tampereen Ateria
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg
2,245 | L | Vesi |
0,154 | KG | Hiiva |
0,112 | KG | Sokeri |
0,045 | KG | Suola |
0,224 | L | Rypsiöljy |
2,500 | KG | Vehnäjauho |
0,981 | KG | Kaurahiutale-kauraleseseos |
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää nesteen sekaan sokeri ja suola.
Lisää öljy ja hiutaleet sekä vehnäjauhot, alusta taikina.
Kohota taikina.
Valmista taikinasta 60 g sämpylöitä. Muotoile kuten haluat.
Lämmitä uuni höyryllä 40°C:seen. Kohota sämpylöitä uunissa 40°C:ssa höyryssä 15 min.
Ota sämpylät pois uunista.
Esilämmitä uuni 190°C:seen yhdistelmäpaistolla.
Paista sämpylöitä 15 min. 180°C:ssa kiertoilmalla.