Kisäsämpylä, kouluruokakilpailu, Tampereen Ateria

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg

L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g/ 100 g nautintavalmista tuotetta

2,245 L Vesi
0,154 KG Hiiva
0,112 KG Sokeri
0,045 KG Suola
0,224 L Rypsiöljy
2,500 KG Vehnäjauho
0,981 KG Kaurahiutale-kauraleseseos

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää nesteen sekaan sokeri ja suola.
Lisää öljy ja hiutaleet sekä vehnäjauhot, alusta taikina.
Kohota taikina.

Valmista taikinasta 60 g sämpylöitä. Muotoile kuten haluat.
Lämmitä uuni höyryllä 40°C:seen. Kohota sämpylöitä uunissa 40°C:ssa höyryssä 15 min.
Ota sämpylät pois uunista.
Esilämmitä uuni 190°C:seen yhdistelmäpaistolla.
Paista sämpylöitä 15 min. 180°C:ssa kiertoilmalla.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl