Kouluruoka 2018 Perunasose
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 200 g
Määrä: 20,0 kg
15,700 | KG | Peruna, jauhoinen |
0,850 | L | Kasvirasvasekoite 15%, laktoositon |
3,400 | L | Vesi |
0,420 | KG | Margariini 80 %, laktoositon |
0,087 | KG | Suola |
Keitä perunat reikävuoassa höyryssä tai paineessa. Siirrä yleiskoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
Lisää kuumennettu (75°C) kasvirasvasekoite, kuumennettu (75°C) vesi, suola ja margariini. Sekoita kuohkeaksi. Tarkista maku.
Siirrä lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Valmista erissä menekin mukaan.
Käytä GN 1/2-150 astiaan:
5,500 kg perunoita
0,200 kg = 2 dl kasvirasvasekoitetta
1,300 kg = 1,3 l vettä
0,016 kg suolaa
0,100 kg margariinia