Kouluruoka 2018 Porkkanamakkarakeitto
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 200 g
Määrä: 20,0 kg
0,100 | L | Rypsiöljy |
0,200 | KG | Sipulikuutio, pakaste |
0,160 | KG | Bong Lihaliemi -ainekset, 0,5 % |
0,006 | KG | Maustepippuri, kokonainen |
9,200 | L | Vesi |
Fresaa sipuli öljyssä kuuman padan pohjalla.
Lisää lopuksi lihaliemi, pippurit ja vesi.
3,600 | KG | Keittojuures, pakaste |
Kun liemi kiehuu, lisää keittojuurekset.
Kypsennä 100°C keittäen 10-15 min.
Pataan sekoittajalle ohjelma P1 keitto.
4,000 | KG | Peruna, kiinteä |
Lisää perunakuutiot, jatka keittämistä noin 10 min tai niin, että perunat ja juurekset ovat kypsät.
0,480 | KG | Ketchup |
0,070 | KG | sinappi |
4,000 | KG | lounasmakkarakuutio porkkanalla |
0,200 | KG | Purjosipuli |
0,024 | KG | Mineraalisuola, pansuola |
Halutessasi kuumenna makkarakuutiot uunissa kiertoilmalla 150°C 10-15 min (n. 2,5 kg/GN 1/1 65 mm).
Lisää makkarakuutiot, tomaattiketsuppi, sinappi ja purjo. Kuumenna kiehuvaksi.
Anna hautua hetki.
Tarkista maku ja määrä.
Lisää lopuksi suola. Mieti, tarvitaanko kaikkea suolaa.
Lisää valmiin keiton pinnalle hakattua persiljaa tarjolle vietäessä.