Kouluruoka 2018 Sisarleipäset
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 65 g
Määrä: 6,5 kg
2,300 | L | Vesi |
0,250 | KG | Porkkanaraaste |
0,165 | KG | Kauralese |
0,020 | KG | Chian siemen |
0,050 | KG | Hiiva, kuiva |
0,035 | KG | Suola |
1,800 | KG | vehnäjauho, puolikarkea |
2,100 | KG | Sämpyläjauho |
0,460 | L | Rypsiöljy |
Sekoita kädenlämpöiseen veteen chiansiemenet, porkkanaraaste tai sulatettu porkkanasose, suola ja hiiva.
Lisää taikinaan jauhot. Lisää öljy ja alusta taikina. Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia. Leivo taikina GN 1/1 65 pellille levyksi. Kohota.
Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle chiansiemeniä. Paista kiertoilmassa 170°C noin 30 minuuttia.
Leikkaa levystä sieviä leipäsiä. Kpl/pelti on koulukohtainen, lasten ikä vaikuttaa leipäsen kokoon.