Kouluruoka 2018 Sisarleipäset

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 65 g
Määrä: 6,5 kg

2,300 L Vesi
0,250 KG Porkkanaraaste
0,165 KG Kauralese
0,020 KG Chian siemen
0,050 KG Hiiva, kuiva
0,035 KG Suola
1,800 KG vehnäjauho, puolikarkea
2,100 KG Sämpyläjauho
0,460 L Rypsiöljy

Sekoita kädenlämpöiseen veteen chiansiemenet, porkkanaraaste tai sulatettu porkkanasose, suola ja hiiva.
Lisää taikinaan jauhot. Lisää öljy ja alusta taikina. Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia. Leivo taikina GN 1/1 65 pellille levyksi. Kohota.
Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle chiansiemeniä. Paista kiertoilmassa 170°C noin 30 minuuttia.
Leikkaa levystä sieviä leipäsiä. Kpl/pelti on koulukohtainen, lasten ikä vaikuttaa leipäsen kokoon.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.