Kouluruoka 2018 Uuniperunan tahna
Annoksia: 120 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 12,0 kg
3,850 | KG | Kikherne |
1,200 | L | Vesi |
1,000 | L | ruokakerma, laktoositon 15 % |
1,000 | KG | aurinkokuivattu tomaattisuikale, liemineen |
Valmistus yleiskoneessa tai padassa, tarvitaan myös sauvasekoitin (tai kutteri) kikherneiden soseutukseen.
(Reseptin kikhernemäärä on herneet valutettuna ja huuhdottuna.)
Valuta ja huuhtele kikherneet, kaada ne padan/yleiskonneen kulhon pohjalle.
Lisää kylmä vesi, ruokakerma ja aurinkokuivatut tomaatit liemineen. Soseuta sauvasekoittajalla.
0,048 | KG | Valkosipulimurska, säilyke |
0,030 | KG | Mineraalisuola, pansuola |
0,012 | KG | Herbes de Provence-yrttiseos, suolaton |
0,006 | KG | Viispippuri, rouhittu |
3,850 | KG | Tuorejuusto, maustamaton laktoositon |
2,500 | KG | Paprika, punainen, kuutio |
Lisää mausteet, tuorejuusto sekä puhdistetut ja kuutioidut paprikat.
Sekoita tahnaksi.
Tarkasta maku ja määrä.
Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tarjoile uuniperunoiden lisäkkeenä. Koristele paprikakuutoilla, yrteillä tai esim. herneenversoilla.