Kouluruoka 2018 Uuniperunan tahna

Annoksia: 120 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 12,0 kg

3,850 KG Kikherne
1,200 L Vesi
1,000 L ruokakerma, laktoositon 15 %
1,000 KG aurinkokuivattu tomaattisuikale, liemineen

Valmistus yleiskoneessa tai padassa, tarvitaan myös sauvasekoitin (tai kutteri) kikherneiden soseutukseen.

(Reseptin kikhernemäärä on herneet valutettuna ja huuhdottuna.)

Valuta ja huuhtele kikherneet, kaada ne padan/yleiskonneen kulhon pohjalle.
Lisää kylmä vesi, ruokakerma ja aurinkokuivatut tomaatit liemineen. Soseuta sauvasekoittajalla.

0,048 KG Valkosipulimurska, säilyke
0,030 KG Mineraalisuola, pansuola
0,012 KG Herbes de Provence-yrttiseos, suolaton
0,006 KG Viispippuri, rouhittu
3,850 KG Tuorejuusto, maustamaton laktoositon
2,500 KG Paprika, punainen, kuutio

Lisää mausteet, tuorejuusto sekä puhdistetut ja kuutioidut paprikat.
Sekoita tahnaksi.
Tarkasta maku ja määrä.

Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tarjoile uuniperunoiden lisäkkeenä. Koristele paprikakuutoilla, yrteillä tai esim. herneenversoilla.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.