Kouluruoka 2018 Uuniperunat viipaleesta
Annoksia: 20 kpl
Annoskoko: 120 g
Määrä: 2,4 kg
3,000 | KG | Peruna, jauhoinen |
Viipaloi perunat 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Peruna soselajiketta.
0,050 | L | Rypsiöljy |
0,023 | KG | Mineraalisuola, pansuola |
0,005 | KG | Yrttisekoitus |
Levitä öljy perunoiden päälle, ripottele suola ja yrttimauste, sekoita nostellen.
GN 1/1 65 mm:
- ruoanvalmistuspaperi vuoan suojaksi paiston ajaksi
- 3 kg viipaloitua perunaa
- 0,5 dl öljyä
- 23 g suolaa
- 5 g yrttimaustetta
Kypsennys:
Esilämmitä uuni. Kypsennä kuivapaistolla 160°C n. 35-45-55 minuuttia riippuen täyttöasteesta ja perunasta.
Pienennä lämpöä, jos ottaa liikaa väriä.
Tarkista perunan kypsyys.
Halutessasi poista ruoanvalmistuspaperi ennen tarjoilua.