La Pasta (Maatullin peruskoulu, Helsinki)
Saanto: 20,00 kg / 100 annosta
1/1–65 GN saanto: 5,900 kg
Annoskoko 0,200 kg
Bolognesekastike:
0,068 kg rypsiöljyä
0,359 kg kuutioitua sipulia (pakaste)
0,315 kg valkosipulirouhetta (pakaste)
0,766 kg tomaattipyreetä
0,007 kg rouhittua mustapippuria
0,010 kg kuivattua oreganoa
0,017 kg basilikaa (pakaste)
0,044 kg timjamia (pakaste)
0,088 kg sokeria
0,315 kg punaviinietikkaa
0,780 kg kypsää naudan jauhelihaa
0,322 kg porkkanaraastetta
4,959 kg tomaattimurskaa
2,932 kg vettä
0,102 kg lihalientä
0,061 kg suolaa
Laita öljy pataan ja kuumenna. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, tomaattipyree, mustapippuri, yrtit ja sokeri. Freesaa noin 5 minuuttia. Lisää punaviinietikka, naudan jauheliha ja porkkanaraaste. Jatka freesaamista vielä noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi, lihaliemi ja suola. Anna kastikkeen hautua noin 30 minuuttia.
Mustajuurikastike:
0,508 kg margariinia
0,508 kg vehnäjauhoa
5,085 kg Valio laktoositonta maitoa
1,254 kg kuorittua mustajuurta (pakaste)
0,034 kg suolaa
0,007 kg jauhettua maustepippuria
0,136 kg Valio juustoraastetta
Laita margariini pataan ja kuumenna. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Sekoita koko ajan, jotta kastike ei pala pohjaan. Lisää joukkoon mustajuuri, suola ja maustepippuri. Keitä niin kauan, että mustajuuret ovat pehmenneet ja soseuta kastike tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja sekoita.
Lasagne:
10,508 kg bolognesekastiketta
6,780 kg mustajuurikastiketta
1,695 kg grillattua munakoisoa (pakaste)
0,610 kg Valio juustoraastetta
10 kpl IsoMitta lasagnelevyt
Paisto-ohje:
Paista lasagnea 5 minuuttia höyryllä. Vaihda yhdistelmäpaistolle 140 °C 30 % kosteus. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kokoamisohje 1/1–65 GN
0,500 kg bolognesekastiketta
1 kpl IsoMitta lasagnelevyt
1,200 kg bolognesekastiketta
0,050 kg juustoraastetta
0,700 kg mustajuurikastiketta
1 kpl IsoMitta lasagnelevyt
1,400 kg bolognesekastiketta
0,500 kg grillattua munakoisoa (pakaste)
0,500 kg mustajuurikastiketta
1 kpl IsoMitta lasagnelevyt
0,800 kg mustajuurikastiketta
0,130 kg juustoraastetta
Vesimeloni-granaatinomenansiemen-salaatti
Annoskoko: 100 henkeä / 50 g
3,500 kg kuutioitua vesimelonia
1,000 kg IceCool granaattiomenan siemenet (pakaste)
0,500 kg pestyä rucolaa
Sulata granaattiomenan siemenet. Sekoita ainekset keskenään.