La Pasta (Maatullin peruskoulu, Helsinki)

Saanto: 20,00 kg / 100 annosta
1/1–65 GN saanto: 5,900 kg
Annoskoko 0,200 kg  

Bolognesekastike: 
0,068 kg     rypsiöljyä
0,359 kg     kuutioitua sipulia (pakaste)
0,315 kg     valkosipulirouhetta (pakaste)
0,766 kg     tomaattipyreetä
0,007 kg     rouhittua mustapippuria 
0,010 kg     kuivattua oreganoa
0,017 kg     basilikaa (pakaste)
0,044 kg     timjamia (pakaste)
0,088 kg     sokeria
0,315 kg     punaviinietikkaa
0,780 kg     kypsää naudan jauhelihaa
0,322 kg     porkkanaraastetta
4,959 kg     tomaattimurskaa
2,932 kg     vettä
0,102 kg     lihalientä
0,061 kg     suolaa

Laita öljy pataan ja kuumenna. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, tomaattipyree, mustapippuri, yrtit ja sokeri. Freesaa noin 5 minuuttia. Lisää punaviinietikka, naudan jauheliha ja porkkanaraaste. Jatka freesaamista vielä noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi, lihaliemi ja suola. Anna kastikkeen hautua noin 30 minuuttia. 

Mustajuurikastike: 
0,508 kg     margariinia
0,508 kg     vehnäjauhoa
5,085 kg     Valio laktoositonta maitoa
1,254 kg     kuorittua mustajuurta (pakaste)
0,034 kg     suolaa
0,007 kg     jauhettua maustepippuria
0,136 kg     Valio juustoraastetta

Laita margariini pataan ja kuumenna. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Sekoita koko ajan, jotta kastike ei pala pohjaan. Lisää joukkoon mustajuuri, suola ja maustepippuri. Keitä niin kauan, että mustajuuret ovat pehmenneet ja soseuta kastike tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja sekoita. 

Lasagne:
10,508 kg     bolognesekastiketta
6,780 kg     mustajuurikastiketta
1,695 kg     grillattua munakoisoa (pakaste)
0,610 kg     Valio juustoraastetta
10 kpl     IsoMitta lasagnelevyt

Paisto-ohje:
Paista lasagnea 5 minuuttia höyryllä. Vaihda yhdistelmäpaistolle 140 °C 30 % kosteus. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. 

Kokoamisohje 1/1–65 GN 
0,500 kg     bolognesekastiketta
1 kpl     IsoMitta lasagnelevyt
1,200 kg     bolognesekastiketta
0,050 kg     juustoraastetta
0,700 kg     mustajuurikastiketta
1 kpl     IsoMitta lasagnelevyt
1,400 kg     bolognesekastiketta
0,500 kg     grillattua munakoisoa (pakaste)
0,500 kg     mustajuurikastiketta
1 kpl     IsoMitta lasagnelevyt
0,800 kg     mustajuurikastiketta
0,130 kg     juustoraastetta

Vesimeloni-granaatinomenansiemen-salaatti

Annoskoko: 100 henkeä / 50 g 
3,500 kg     kuutioitua vesimelonia
1,000 kg     IceCool granaattiomenan siemenet (pakaste)
0,500 kg     pestyä rucolaa

Sulata granaattiomenan siemenet. Sekoita ainekset keskenään.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.