Lasagne (Poikolan koulu, Juuka)
Annoskoko: 285 g
Annoksia: 100 kpl
0,500 kg Keiju rypsiöljyä
4,637 kg Atria jauhelihaa (kypsä)
1,526 kg sipulikuutiota (pakaste)
0,058 kg Menu valkosipulimurskaa
0,600 kg Menu tomaattisosetta
0,600 kg Bertolli tomaatti-yrttikastiketta
0,122 kg jauhelihamaustetta
0,006 kg oreganoa
0,011 kg mustapippurirouhetta
0,006 kg pizzamaustetta
0,038 kg sokeria
17,308 kg vettä
0,695 kg Knorr lasagnekastikeaines
0,247 kg maissitärkkelystä
1,909 kg Valio ruokakermaa
0,150 kg basilikaa (pakaste)
1,300 kg Valio mozzarella-fontal-juustomurua
5,000 kg IsoMitta lasagnelevyt
Kuumenna rypsiöljy padassa. Lisää pataan sipulikuutio ja valkosipulimurska. Laita jauhelihat vakuumipusseissa kuumenemaan uuniin höyrykeitolle 100°C, noin 15 minuuttia. Freesaa sipuleita hetki ja lisää sekaan tomaattisose, Bertolli tomaatti-yrttikastike ja mausteet. Sekoita. Lisää vesi.
Seuraavaksi lisää lasagnekastikejauhe, maizena ja ruokakerma hyvin sekoittaen. Kuumenna kastike. Lisää jauhelihat, jotka on kuumennettu uunissa. Sekoita ja lisää viimeisenä basilika (pakaste). Tarkista maku.
Voitele uunivuoat vuokaspraylla. (1/1 GN). Mittaa vuoan pohjalle 700 g kastiketta ja aseta lasagnelevy päälle. Toista tämä järjestys vielä 5 kertaa. Päällimmäiseksi tulee kastike ja viimeisenä pinnalle ripotellaan juustoraaste. Siisti vuoan reunat ennen uuniin laittoa.
Nostele vuoat uunikehikkoon ja paista lasagnea yhdistelmäpaistolla 160°C, kosteus 30 %, 30 minuuttia. Anna vetäytyä 15–30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Persikka-viinirypälesalaatti
3,000 kg Menu salaattisekoitusta
1,000 kg persikkakuutioita mehussa
1,000 kg tummia viinirypäleitä
Valuta persikkakuutiopurkista liemi pois. Huuhtele ja puolita viinirypäleet pituussuunnassa kahtia. Laita jokainen laji omaan tarjoiluastiaan esille.