Lasagne (Poikolan koulu, Juuka)

Annoskoko: 285 g
Annoksia: 100 kpl

0,500 kg     Keiju rypsiöljyä
4,637 kg     Atria jauhelihaa (kypsä)
1,526 kg     sipulikuutiota (pakaste)
0,058 kg     Menu valkosipulimurskaa

0,600 kg     Menu tomaattisosetta
0,600 kg     Bertolli tomaatti-yrttikastiketta
0,122 kg     jauhelihamaustetta
0,006 kg     oreganoa
0,011 kg     mustapippurirouhetta
0,006 kg     pizzamaustetta
0,038 kg     sokeria

17,308 kg     vettä
0,695 kg     Knorr lasagnekastikeaines
0,247 kg     maissitärkkelystä
1,909 kg     Valio ruokakermaa

0,150 kg     basilikaa (pakaste)
1,300 kg     Valio mozzarella-fontal-juustomurua
5,000 kg     IsoMitta lasagnelevyt

Kuumenna rypsiöljy padassa. Lisää pataan sipulikuutio ja valkosipulimurska. Laita jauhelihat vakuumipusseissa kuumenemaan uuniin höyrykeitolle 100°C, noin 15 minuuttia. Freesaa sipuleita hetki ja lisää sekaan tomaattisose, Bertolli tomaatti-yrttikastike ja mausteet. Sekoita. Lisää vesi.

Seuraavaksi lisää lasagnekastikejauhe, maizena ja ruokakerma hyvin sekoittaen. Kuumenna kastike. Lisää jauhelihat, jotka on kuumennettu uunissa. Sekoita ja lisää viimeisenä basilika (pakaste). Tarkista maku.

Voitele uunivuoat vuokaspraylla. (1/1 GN). Mittaa vuoan pohjalle 700 g kastiketta ja aseta lasagnelevy päälle. Toista tämä järjestys vielä 5 kertaa. Päällimmäiseksi tulee kastike ja viimeisenä pinnalle ripotellaan juustoraaste. Siisti vuoan reunat ennen uuniin laittoa.

Nostele vuoat uunikehikkoon ja paista lasagnea yhdistelmäpaistolla 160°C, kosteus 30 %, 30 minuuttia. Anna vetäytyä 15–30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

Persikka-viinirypälesalaatti

3,000 kg     Menu salaattisekoitusta
1,000 kg     persikkakuutioita mehussa
1,000 kg     tummia viinirypäleitä

Valuta persikkakuutiopurkista liemi pois. Huuhtele ja puolita viinirypäleet pituussuunnassa kahtia. Laita jokainen laji omaan tarjoiluastiaan esille.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.