Lohisoppa, kouluruokakilpailu

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 250 g
Määrä: 25,0 kg

L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g/ 100 g nautintavalmista tuotetta

4,500 KG Lohifilee, tuore tai pakaste

Paloittele lohifileet kuutioiksi. Vie kylmiöön.

1,600 L Vesi
0,600 KG Sipuli, kuorittu
0,001 KG Laakerinlehti
0,004 KG Tilli, kuivattu
0,008 KG Maustepippuri, kokonainen

Mittaa pataan kylmä vesi, laita lohiperkeet pataan ja kuumenna. Kuori vaahto pinnalta.
Lisää sipulit, laakerinlehti, maustepippurit ja kuivattu tilli. Anna kiehua noin 2 tuntia. Siivilöi liemi.

6,500 L Vesi
0,100 KG IsoMitta Kalaliemi -ainekset
0,078 KG Suola
0,110 KG Tilli, hienonnettu, pakaste
0,125 KG Sipulikuutio, pakaste
12,500 KG Perunakuutio, kypsä

Mittaa pataan vesi, lisää lohiliemi ja mausteet. Kuumenna 97 °C:seen ja anna mausteiden hautua noin 5 min.
Lisää perunakuutiot. Kuumenna 97 °C:seen. Lisää lohipalat keittoon. Kuumenna 97 °C:seen. Pidä lämpö 5 min.
Tarkista saanto (25 kg).

Tarjotaan salaatin/tuorepalan, salaatinkastikkeen, sydänmerkkikriteerit täyttävän leivän ja levitteen ja rasvattoman maidon tai piimän kanssa, jolloin kokonaisuus on sydänmerkkiateria.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl