Lohisoppa, kouluruokakilpailu
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 250 g
Määrä: 25,0 kg
4,500 | KG | Lohifilee, tuore tai pakaste |
Paloittele lohifileet kuutioiksi. Vie kylmiöön.
1,600 | L | Vesi |
0,600 | KG | Sipuli, kuorittu |
0,001 | KG | Laakerinlehti |
0,004 | KG | Tilli, kuivattu |
0,008 | KG | Maustepippuri, kokonainen |
Mittaa pataan kylmä vesi, laita lohiperkeet pataan ja kuumenna. Kuori vaahto pinnalta.
Lisää sipulit, laakerinlehti, maustepippurit ja kuivattu tilli. Anna kiehua noin 2 tuntia. Siivilöi liemi.
6,500 | L | Vesi |
0,100 | KG | IsoMitta Kalaliemi -ainekset |
0,078 | KG | Suola |
0,110 | KG | Tilli, hienonnettu, pakaste |
0,125 | KG | Sipulikuutio, pakaste |
12,500 | KG | Perunakuutio, kypsä |
Mittaa pataan vesi, lisää lohiliemi ja mausteet. Kuumenna 97 °C:seen ja anna mausteiden hautua noin 5 min.
Lisää perunakuutiot. Kuumenna 97 °C:seen. Lisää lohipalat keittoon. Kuumenna 97 °C:seen. Pidä lämpö 5 min.
Tarkista saanto (25 kg).
Tarjotaan salaatin/tuorepalan, salaatinkastikkeen, sydänmerkkikriteerit täyttävän leivän ja levitteen ja rasvattoman maidon tai piimän kanssa, jolloin kokonaisuus on sydänmerkkiateria.