Omena-kaurasämpylät
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 70 g
Määrä: 7,0 kg
2,400 | L | Vesi |
0,050 | KG | Hiiva |
0,050 | KG | Suola |
0,500 | KG | Omena |
0,100 | KG | Siirappi |
0,400 | L | Rypsiöljy |
1,600 | KG | Myllärin Luomu Kaurahiutale 650 g |
1,900 | KG | Myllärin Sämpyläjauho 2 kg |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, omenanraaste ja kaurahiutaleet.
Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina.
Lisää rypsiöljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunasta.
Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa 20-25 minuuttia.
Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi ja muotoile sämpylöiksi.
Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20-35 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
Huom! Myllärin sämpyläjauhot = Myllärin kokovilja sämpyläjauhoseos