Omena-kaurasämpylät

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 70 g
Määrä: 7,0 kg

2,400 L Vesi
0,050 KG Hiiva
0,050 KG Suola
0,500 KG Omena
0,100 KG Siirappi
0,400 L Rypsiöljy
1,600 KG Myllärin Luomu Kaurahiutale 650 g
1,900 KG Myllärin Sämpyläjauho 2 kg

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, omenanraaste ja kaurahiutaleet.
Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina.
Lisää rypsiöljy ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunasta.
Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa 20-25 minuuttia.
Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi ja muotoile sämpylöiksi.
Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20-35 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.

Huom! Myllärin sämpyläjauhot = Myllärin kokovilja sämpyläjauhoseos

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.