Perinteinen lihakeitto
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 250 g
Määrä: 25,0 kg
10,000 | L | Vesi |
0,125 | KG | IsoMitta Lihaliemi -ainekset |
0,008 | KG | Valkopippuri, kokonainen |
0,008 | KG | Maustepippuri, kokonainen |
0,003 | KG | Laakerinlehti |
3,600 | KG | Porkkana, tuore, kuutioitu |
0,900 | KG | Palsternakka, kuorittu |
0,800 | KG | Selleri, kuorittu |
0,400 | KG | Purjosipuli |
6,500 | KG | Peruna, kuorittu |
4,000 | KG | Nauta E kuutio, kypsä |
0,100 | KG | Suola |
0,100 | KG | Persilja |
Mittaa vesi pataan ja lisää IsoMitta lihaliemijauhe sekä mausteet.
Kuutioi tuore porkkana, palsternakka ja selleri 10 mm kuutioterällä.
Viipaloi ja huuhtele purjo. Lisää pataan ja keitä puolikypsäksi.
Kuutioi peruna 16 mm terällä (tai isommalla), huuhtele hyvin ennen keittoon lisäämistä.
Lisää uunissa esikuumennetut lihat liemineen keiton joukkoon. Lisää suola ja hauduta kypsäksi.
Hienonna persilja ja lisää keittoon juuri ennen tarjolle laittoa.