Perunasose Korpilahden tapaan

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 175 g
Määrä: 17,5 kg

2,059 L Vesi
13,382 KG Peruna, jauhoinen
2,471 L Kasvirasvasekoite 15%, laktoositon
Suola

Laita perunat pataan, laita ritiläkansi paikoilleen ja huuhdo.
Laske vettä, kunnes perunat peittyvät.
Laita lämpö 180°C:seen, pidä silmällä ettei pata kiehu yli.
Ota ylimääräistä vaahtoa pois.
Pienennä lämpöä 105°C:seen, kun kiehuu hyvin.
Keitä, kunnes perunat ovat ylikypsiä .
Perunoiden kiehuessa, varaa kerma ja suola.
Ota keitinvettä sankoihin ja laske ylimääräinen vesi pois.
Sekoita perunat soseeksi, lisää keitinvettä. Lisää suola, kerma ja vettä, kunnes sose on sopivaa.
Tarkista maku, mittaa suolaprosentti ja ota omavalvontanäyte.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.