Sämpyläsolmut
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 60 g
Määrä: 6,0 kg
2,200 | L | Vesi |
0,400 | KG | Margariini 60 %, laktoositon |
0,200 | KG | Hunaja |
0,035 | KG | Suola |
0,058 | KG | Kuivahiiva |
0,600 | KG | Neljänviljanhiutale |
3,000 | KG | Vehnäjauho |
Lämmitä vesi n. 42°C:ksi ja kaada yleiskoneen kulhoon.
Lisää hunaja, suola, hiutaleet ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
Lisää viimeisenä pehmeä margariini ja alusta taikina irtoavaksi.
Anna taikinan levähtää hieman.
Punnitse taikinasta n. 60 g paloja, joista leivot n. 20 cm tankoja.
Kääräise taikinatangot löysiksi solmuiksi ja laita pellille. Kohota peitettynä n. 15 min.
Voitele halutessasi valitsemallasi nesteellä ja ripottele päälle neljänviljanhiutaleita.
Kypsennysohje:
1. Esilämmitys kiertoilmatoiminnolla 210°C, kosteus 0 %%.
2. Kiertoilmatoiminto 180°C, kosteus 0 %%, n. 10 min.