Sämpylät luomujauhoista
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 50 g
Määrä: 5,0 kg
2,138 | L | Vesi |
0,026 | KG | Suola |
0,026 | KG | Sokeri |
0,048 | KG | Kuivahiiva |
0,214 | KG | Myllärin Luomu Täysjyvävehnäjauho 1 kg |
0,214 | KG | Myllärin Luomu 4 viljan hiutale 500 g |
2,351 | KG | Myllärin Luomu Leivontakarkea Vehnäjauho 2 kg |
0,214 | L | Rypsiöljy |
Mittaa reilusti kädenlämpöinen, 42°C vesi yleiskoneen kulhoon.
Lisää joukkoon suola, sokeri, kuivahiiva, jauhot ja hiutaleet.
Lisää vehnäjauhot vähitellen sekä rypsiöljy.
Alusta taikina sopivaksi.
Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja laita uuniin kohoamaan n. 10 minuutiksi.
Paista 175°C:ssa n. 10-15 min.
Voit tehdä myös sisarussämpylöitä.
Jaa taikina GN-1/1-40-vuokiin.
Kohota hyvin, painele taikina ruuduiksi.
Paista ja irrota sämpylät toisistaan.