Valkosuklaa-vanilja-mustikkaleivos

Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 90 g
Määrä: 9,0 kg

1,000 KG Vetopohja, tumma

Vuoraa 1/1 65 mm GN-vuoka kelmulla. Peitä pohja huolellisesti kakkupohjalla.

0,048 KG Liivatelehti

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.

1,200 KG Mustikkapyree, pakaste
1,200 L Kuohukerma
0,160 KG Sokeri

Kiehaut pyree, kerma ja sokeri kattilassa. Poista liedeltä.
Lisää kuivaksi puristetut liivatteet joukkoon ja sekoita huolella.
Jäähdytä hetki massaa kylmässä, kunnes se vähän paksuuntuu ja kaada vetopohjan päälle (1200 g/GN).
Ota 100 g massaa syrjään/GN myöhempää koristelua varten.
Laita GN-vuoat pakkaseen, jotta mustikkamassa hyytyy kunnolla.

1,500 KG Suklaa, valkoinen

Paloittele suklaa isoon metallikulhoon.

0,054 KG Liivatelehti

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.

0,100 KG Vaniljasokeri, aito
1,200 L Kevytmaito

Kiehauta maito ja vaniljasokeri.
Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Kaada seos suklaan päälle siivilän läpi.
Jäähdytä massa 30°C:ksi.

1,650 L Kuohukerma
0,300 L Vaahtoutuva lakton Vaniljakastike

Vatkaa kerma ja vaniljakastike löysäksi vaahdoksi.
Kaada valkosuklaaseos vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla keyvesti yhteen suuntaan, älä vatkaa.
Kumoa massa (2,2 kg/GN) hyytyneen mustikkaseoksen päälle tasaisesti.
Vedä syrjään otetulla mustikkaseoksella ohuita raitoja pitkittäin valkosuklaamassan päälle (100g/GN) ja marmoroi tikkua apuna käyttäen.
Laita pakastimeen hyytymään noin 1 tunniksi.
Nosta pois GN-vuoasta ja poista kelmu.

0,400 KG Kirkaskuumahyytelö

Levitä kuumahyytelöä ohut kerros paletilla kakun päälle.
Leikkaa kakun reunat pois.
Tee sarjaleikkurilla merkit kakun pintaan.
Yhdestä kakusta tulee noin 50 kpl 3*6 cm palaa.
Leikkaa huolellisesti.

0,200 KG Mustikka
0,200 KG Fazerin sininen suklaa

Koristele palat suklaalla ja tuoreilla mustikoilla.

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl