Valkosuklaa-vanilja-mustikkaleivos
Annoksia: 100 kpl
Annoskoko: 90 g
Määrä: 9,0 kg
1,000 | KG | Vetopohja, tumma |
Vuoraa 1/1 65 mm GN-vuoka kelmulla. Peitä pohja huolellisesti kakkupohjalla.
0,048 | KG | Liivatelehti |
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
1,200 | KG | Mustikkapyree, pakaste |
1,200 | L | Kuohukerma |
0,160 | KG | Sokeri |
Kiehaut pyree, kerma ja sokeri kattilassa. Poista liedeltä.
Lisää kuivaksi puristetut liivatteet joukkoon ja sekoita huolella.
Jäähdytä hetki massaa kylmässä, kunnes se vähän paksuuntuu ja kaada vetopohjan päälle (1200 g/GN).
Ota 100 g massaa syrjään/GN myöhempää koristelua varten.
Laita GN-vuoat pakkaseen, jotta mustikkamassa hyytyy kunnolla.
1,500 | KG | Suklaa, valkoinen |
Paloittele suklaa isoon metallikulhoon.
0,054 | KG | Liivatelehti |
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi.
0,100 | KG | Vaniljasokeri, aito |
1,200 | L | Kevytmaito |
Kiehauta maito ja vaniljasokeri.
Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Kaada seos suklaan päälle siivilän läpi.
Jäähdytä massa 30°C:ksi.
1,650 | L | Kuohukerma |
0,300 | L | Vaahtoutuva lakton Vaniljakastike |
Vatkaa kerma ja vaniljakastike löysäksi vaahdoksi.
Kaada valkosuklaaseos vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla keyvesti yhteen suuntaan, älä vatkaa.
Kumoa massa (2,2 kg/GN) hyytyneen mustikkaseoksen päälle tasaisesti.
Vedä syrjään otetulla mustikkaseoksella ohuita raitoja pitkittäin valkosuklaamassan päälle (100g/GN) ja marmoroi tikkua apuna käyttäen.
Laita pakastimeen hyytymään noin 1 tunniksi.
Nosta pois GN-vuoasta ja poista kelmu.
0,400 | KG | Kirkaskuumahyytelö |
Levitä kuumahyytelöä ohut kerros paletilla kakun päälle.
Leikkaa kakun reunat pois.
Tee sarjaleikkurilla merkit kakun pintaan.
Yhdestä kakusta tulee noin 50 kpl 3*6 cm palaa.
Leikkaa huolellisesti.
0,200 | KG | Mustikka |
0,200 | KG | Fazerin sininen suklaa |
Koristele palat suklaalla ja tuoreilla mustikoilla.