Willin Lännen Lasagne (Rekolanmäen koulu, Vantaa)

Saanto yhteensä: 5 kg
Annosmäärä: 20 annosta (oletusannos 0,25 kg)

0,577 kg (0,712 kg)    kypsää broilerin jauhelihaa
0,096 kg        lihan neste pussista

Laita jauheliha pusseissaan reikäpakkeihin ja kuumenna höyrytoiminolla 90°C 20–30 minuuttia.

0,284 kg        pizzamaustekastiketta
0,120 l        ananastäysmehutiivistettä
0,142 kg        sipulikuutioita (pakaste)
0,031 kg        valkosipulimurskaa (säilyke)
0,053 kg        tacomausteseosta
0,026 kg        jauhettua paprikaa
0,021 kg        makeaa chilimaustekastiketta
0,021 kg        kuivattua oreganoa
0,007 kg        rouhittua mustapippuria
0,048 kg        kanaliemijauhetta
0,284 kg        tomaattinen kasvismix -kasvissekoitusta
0,295 kg        maissia (pakaste)
1,420 l        vettä

Laita pataan pizzakastike, ananasmehu, sipulit, mausteet, kasvissekoitus ja maissi. Sekoita, kuumenna ja freesaa hetki. Lisää vesi, sekoita ja anna kiehahtaa.

0,106 kg        laktoositonta juustocremeä
0,712 l        laktoositonta kasvirasvasekoitetta (ruoka 15 %)
0,300 l        vettä
0,113 kg        tärkkelystä (maissitärkkelys)

Lisää pataan kuumennetut jauhelihat, kasvirasvasekoite ja juustocreme. Sekoita.

Sekoita vesi ja maissitärkkelys erillisessä kulhossa, suurusta kastikepohja. 

0,600 kg        lasagnelevyt
0,120 kg        mozzarella-fontal-raastetta

Kasaa vuoat laittamalla vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä. Ripottele päällimäiseksi juustoraastetta.

GN-vuoka 1/1 65:
Laita vuoan pohjalle 1 l kastiketta. Seuraavaksi 1 kpl GN-mitoitettu lasagnelevy. Tee yhteensä neljä kerrosta, kastike alimmaiseksi ja päällimmäiseksi (yhteen vuokaan käytetään 3 GN-vuokaan mitoitettua lasagnelevyä). Juustoraaste 0,14 kg.

Paista +147 asteessa paistolla noin 25–35 minuuttia. Vuoka saa jäädä löysäksi, anna vuoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjolle laittoa. Mittaa ruoan lämpötila, tee tarvittavat omavalvontakirjaukset ja ota ruokanäytteet.

Willin Lännen salaatti

Saanto: 9,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletuasannos: 0,09 kg

1,500 kg         jäävuorisalaattisuikaletta
1,500 kg (1,700 kg)     kurkkua

Pilko kurkku kuutioiksi. Sekoita kurkku ja jäävuorisalaatti keskenään. 

1,100 kg         valkokaaliraastetta
0,500 kg         puolukkahilloa

Sekoita kaaliraaste ja puolukkahillo keskenään.

1,500 kg (1,700 kg)     kuorittua porkkanaa
1,500 kg (2,500 kg)     ananaspaloja omassa liemessä (säilyke)

Raasta porkkanat. Valuta ananakset. Sekoita porkkanaraaste ja ananaspalat keskenään.

1,500 kg (2,500 kg)     keltaiset jalapenoviipaleet (säilyke)

Valuta jalapenoviipaleet. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan komponentteina:
1 rivi jääsalaatti-kurkku
1 rivi kaali-puolukka
1 rivi porkkana-ananas
1 rivi jalapeno

Mittaa ruoan lämpötila ja tee omavalvontakirjaus. Salaatin tulee olla alle 8-asteista. Ota ruoasta näytteet (vähintään 200 g).

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.