Willin Lännen Lasagne (Rekolanmäen koulu, Vantaa)
Saanto yhteensä: 5 kg
Annosmäärä: 20 annosta (oletusannos 0,25 kg)
0,577 kg (0,712 kg) kypsää broilerin jauhelihaa
0,096 kg lihan neste pussista
Laita jauheliha pusseissaan reikäpakkeihin ja kuumenna höyrytoiminolla 90°C 20–30 minuuttia.
0,284 kg pizzamaustekastiketta
0,120 l ananastäysmehutiivistettä
0,142 kg sipulikuutioita (pakaste)
0,031 kg valkosipulimurskaa (säilyke)
0,053 kg tacomausteseosta
0,026 kg jauhettua paprikaa
0,021 kg makeaa chilimaustekastiketta
0,021 kg kuivattua oreganoa
0,007 kg rouhittua mustapippuria
0,048 kg kanaliemijauhetta
0,284 kg tomaattinen kasvismix -kasvissekoitusta
0,295 kg maissia (pakaste)
1,420 l vettä
Laita pataan pizzakastike, ananasmehu, sipulit, mausteet, kasvissekoitus ja maissi. Sekoita, kuumenna ja freesaa hetki. Lisää vesi, sekoita ja anna kiehahtaa.
0,106 kg laktoositonta juustocremeä
0,712 l laktoositonta kasvirasvasekoitetta (ruoka 15 %)
0,300 l vettä
0,113 kg tärkkelystä (maissitärkkelys)
Lisää pataan kuumennetut jauhelihat, kasvirasvasekoite ja juustocreme. Sekoita.
Sekoita vesi ja maissitärkkelys erillisessä kulhossa, suurusta kastikepohja.
0,600 kg lasagnelevyt
0,120 kg mozzarella-fontal-raastetta
Kasaa vuoat laittamalla vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä. Ripottele päällimäiseksi juustoraastetta.
GN-vuoka 1/1 65:
Laita vuoan pohjalle 1 l kastiketta. Seuraavaksi 1 kpl GN-mitoitettu lasagnelevy. Tee yhteensä neljä kerrosta, kastike alimmaiseksi ja päällimmäiseksi (yhteen vuokaan käytetään 3 GN-vuokaan mitoitettua lasagnelevyä). Juustoraaste 0,14 kg.
Paista +147 asteessa paistolla noin 25–35 minuuttia. Vuoka saa jäädä löysäksi, anna vuoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjolle laittoa. Mittaa ruoan lämpötila, tee tarvittavat omavalvontakirjaukset ja ota ruokanäytteet.
Willin Lännen salaatti
Saanto: 9,000 kg
Annosmäärä: 100 annosta
Oletuasannos: 0,09 kg
1,500 kg jäävuorisalaattisuikaletta
1,500 kg (1,700 kg) kurkkua
Pilko kurkku kuutioiksi. Sekoita kurkku ja jäävuorisalaatti keskenään.
1,100 kg valkokaaliraastetta
0,500 kg puolukkahilloa
Sekoita kaaliraaste ja puolukkahillo keskenään.
1,500 kg (1,700 kg) kuorittua porkkanaa
1,500 kg (2,500 kg) ananaspaloja omassa liemessä (säilyke)
Raasta porkkanat. Valuta ananakset. Sekoita porkkanaraaste ja ananaspalat keskenään.
1,500 kg (2,500 kg) keltaiset jalapenoviipaleet (säilyke)
Valuta jalapenoviipaleet. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan komponentteina:
1 rivi jääsalaatti-kurkku
1 rivi kaali-puolukka
1 rivi porkkana-ananas
1 rivi jalapeno
Mittaa ruoan lämpötila ja tee omavalvontakirjaus. Salaatin tulee olla alle 8-asteista. Ota ruoasta näytteet (vähintään 200 g).