Lapset Kouluruokakilpailun tuomaristossa

04.03.2020

Millaista kouluruokaa nykyajan lapset haluavat syödä? Se ei todennäköisesti ole saman makuista kuin koulukeittiöiden työntekijöiden lapsuudessa. Nyt on aika selvittää lasten makuja, toiveita ja uusimpia suosikkeja. Kouluruokakilpailussa annetaan tilaa lasten äänille ja mielipiteille. 

Jo esikarsinnassa tuhannet lapset pääsivät kertomaan mielipiteensä. Suosikkiruoat ja -raaka-aineet sekä ruokailutottumukset vaihtelevat yllättävän paljon ympäri Suomen. Tästä syystä esikarsinnassa arviointeja antoivat juuri ne paikalliset lapset, oman koulun oppilaat!

Finaalin tuomaristossa on parisenkymmentä nuorta arvostelijaa. Lapset ovat eri kouluista ympäri Suomea, jotta saadaan kattava mielipide finalistien resepteistä. Helsinkiläiset tulevat Pasilan peruskoulusta, Munksnäs högstadiumista ja Sakarinmäen koulusta, kuopiolaiset Neulamäen koulusta, mäntsäläläiset Hyökänummen koulusta, vantaalaiset Länsimäen koulusta ja Dickursby skolanista, hyvinkääläiset Vehkojan koulusta. Nuorin tuomarimme on neljännellä luokalla ja muut koululaiset ovat ala-asteen ylimmillä luokilla sekä yläasteella.

Yhdessä aikuisten kanssa

Tällä kertaa tuomaristossa on kouluruoanasiantuntijoita yhteistyökumppaniemme riveistä, mm. Arla Prolta, Atrialta ja Mestarilta. Halusimme myös aikuisia tuomaristoon mahdollisimman monipuolisen raadin aikaansaamiseksi. 

Makuaisti kehittyy ja muuttuu lapsuudesta aikuisuuteen hyvin paljon. Kisassa arvioidaan annosten ulkonäköä, makua, tuoksua, suutuntumaa ja sopivuutta kouluruoaksi. Finaaliannoksille voi antaa tähtiä 1–5. Nähtäväksi jää, mikä tiimi vastaa parhaiten arvovaltaisen tuomariston makunystyröihin!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.