Mitä kuuluu voittajille?

08.08.2019

Viime vuoden voitto meni Joensuuhun. Voitto ansaittiin muun muassa porkkanamakkarakeitolla sekä annoksella uuniperunaviipaleita kikhernetahnalla. Tuomaristo kiitteli annosten makua ja sopivuutta kouluruoaksi. Mitä mieltä voittajatiimi on kilpailusta ja sen jälkeisestä elämästä?

– Alkuun median huomio yllätti, koska emme ole tottuneet olemaan esillä. Rummutus alkoi heti finaalin jälkeen. Työnantajakin järjesti tilaisuuden, jossa voittoamme juhlittiin ja lähetti meidät palkintomatkalle Roomaan matkalaukkujen ja lierihattujen kera, tuotekehittäjä Leena Koponen kertoo.

– Huomio on jatkunut ihan näihin päiviin asti. Vieläkin satelee onnitteluita, kun tapaa yhteistyökumppaneita ja tuttuja, joita ei voiton jälkeen ole vielä nähnyt. 

Miten suunnitellaan voittoreseptit?

Voittoreseptin salaisia ainesosia kysellessä tiimi alkaa kertoa ajatuksiaan hyvästä ja toimivasta reseptistä. Vastauksissa huomaa niin joukkueen kokemuksen ja taidon kuin luovuuden ja halun tehdä jotain uutta.

– Resepti ei saa olla liian erikoinen, mutta jokin juju tarvitaan. Ja maun on tietysti oltava kohdillaan, tietää kokki Meerit Kärki.

– Sopivasti jotain uutta, vanhaa ja lainattua yhdistellen, tiivistää tuotantovastaava Anne Kinnunen voittoreseptien suunnittelun.

– Vinkkinä uusille kilpailijoille, että resepti on pystyttävä tekemään myös isolle porukalle. Suunniteltaessa ja finaalissakin annoskoot olivat pieniä eikä annoksia tehty määrällisestikään niin paljon kuin normaalisti tehtäisiin.

Yhdessä pääsee pisimmälle

Finaali oli yllättävän jännittävä tilanne useimmille joukkueille, niin myös voittajille. Onneksi omassa keittiössä hyöri tutut työkaverit.

– Emme edes tarkkaan tiedä, mikä siinä jännitti, mutta jännää se oli. 

– Finaalissa selvisi, miten hyvin toimimme tiiminä. Pystyimme paikkaamaan toista tarvittaessa – yhteistyö oli saumatonta eikä siihen aina tarvita sanojakaan, Koponen hymyilee. 

Lue tiimin ajatuksia ennen vuoden 2018 finaalia »
Miten Rooman matka sujui? »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.