Kokeile suosikkireseptejämme!

10.10.2019

Kouluruokakilpailu kehittää uusia reseptejä ja inspiroi ammattilaisia työssään. Tässä muutamia suosikkejamme tuomaan väriä ja ideoita syksyyn!

Kouluruokakilpailu on järjestetty vuodesta 2012 alkaen joka toinen vuosi. Yksi kisan tavoitteista on jakaa hyviksi todettuja reseptejä kaikille koulukeittiöille. Finaaliin päässeiden joukkueiden reseptejä voitkin selata täällä.

Punainen, punaisempi, punaisin! Punajuuri-kvinoalasagne on herkullisen makunsa lisäksi ulkonäkönsä puolesta todella raikasta vaihtelua kouluruokiin. Valmis lasagne koristellaan tuoreella timjamilla ja punajuurikuutioilla.

Pehmeää ja paahdettua! Parsakaali-mantelikasvispihvien paahdetut mantelit korostavat parsan pehmeyttä. Tarjoa basilika-kermaviilikastikkeen ja perunasoseen kanssa.

Niin hyvää! Paella broilerista antaa sävähdyksen itämaista makua. Vivahdus valkosipulia sekä currya ja kurkumaa väriksi ja mauksi. 

Mikä kombo! Uuniperunaviipaleet kaverinaan kikhernetahna saivat huomiota ja hehkutusta vuoden 2018 finaalissa. Lämpimät perunat yhdistettynä kylmään kikhernetahnaan toimii uskomattoman hyvin. Annos on saanut alkunsa yhden kilpailijan kotikokkailuista. Tuomarien ajatuksia on vaikea arvailla, mutta mahdollisesti juuri tämä annos takasi voiton kisasta. 


Mikä resepti sinulle on jäänyt mieleen? Onko joku ykkössuosikki? Käy kommentoimassa Instagramissa.

Punajuuri-kvinoalasagne
Parsakaali-mantelikasvispihvi
Basilika-kermaviilikastike
Perunasose
Paella broilerista
Uuniperunaviipaleet
Kikhernetahna uuniperunoille

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.

Yhteistyössä