Kouluruokakilpailun finalistit selvillä!

14.02.2020

Fantastista! Olemme löytäneet kuusi Suomen parasta kouluruoan tekijää Raumalta, Mäntsälästä, Vantaalta, Kuopiosta, Kajaanista ja Helsingistä. Finalistitiimit ovat alansa edelläkävijöitä ja intohimoisia kehittäjiä. Finalistien valinnassa arvovaltaisena raatina on toiminut sen koulun oppilaat, joissa tiimi arjessakin työskentelee.

Jo finaaliin pääsy on uskomattoman hieno saavutus, mutta viimeinen taisto käydään, kun tiimit kohtaavat toisensa 11.3. Gastro Helsinki -messuilla. Tällöin selviää, missä tehdään Suomen parasta kouluruokaa!

Selvitimme, mistä eväistä joukkueet on tehty, kenellä on eniten ruista ranteesta ja miltä se voitto maistuisi?

 

Raumalainen kolmikko on suunnitellut jo jonkin aikaa Kouluruokakilpailuun osallistumista. Viime finaalissa kokki Tanja Rautiainen ja ruokapalveluvastaava Hanna Katajamäki kävivät katselemassa meininkiä, ja toivat kollegalleen kokki Maija Nuotiolle terveisinä kuvia finaalista ja idean osallistua seuraavaan kisaan.

Tutustu tiimiin »

 

Ruokapalveluesimies Sini Tiensivu, kokki Minna Peippo ja kokiksi opiskeleva ruokapalvelutyöntekijä Bao Yao muodostavat Vantin tiimin. Tiimihenki saattaa siivittää joukkueen voittoon, niin loistava se on. Joukkueen kova tahdonvoima vie vaikka läpi harmaan kiven.

Tutustu tiimiin »

 

Savolaisella luonteella ja kannustavalla yhteistyöllä pääsee pitkälle. Eira Ruotsalainen, Heli Kukkonen ja Raili Tapaninen luotsasivat kuopiolaiselle Neulamäen koululle finaalipaikan ja ilo on suuri. Uudet ideat ja kaikkien panostus ovat tämän tiimin valtteja.

Tutustu tiimiin »

 

Mäntsälän joukkue on mukana finaalissa jo toista kertaa. Johanna Mertakorpi, Suvi Kallio sekä Jukka Kanerva pelaavat tiimipeliä ilman tarkkaa tehtävänjakoa, enemmän ilolla ja huumorilla. Kolmikko rakastaa tehdä ruokaa isoille määrille eikä pienesti piipertäen.

Tutustu tiimiin »

 

Kajaanilaistiimi, eli palvelusuunnittelija Taru Kemppainen ja tuotantovastaavat Teija Partanen sekä Hanna Ojalehto, tekee päivittäin yhteistyötä ja porukan kemiat ovat kohdillaan. Voitto häämöttää jo silmissä, koska Kajaanissa tiedetään, miltä hyvä kouluruoka maistuu.

Tutustu tiimiin »

 

Kunnianhimoinen, kokenut ja nälkäinen – kolme adjektiivia jotka kuvaavat palvelupäällikkö Joachim Paajasen, kokki Pauliina Finnbäckin ja kokki Hanna Vainionpään muodostamaa tiimiä. Helsinkiläiset luottavat klassikoihin, jotka he ovat modernisoineet nykyaikaan ja lapsien suuhun sopiviksi.

Tutustu tiimiin »

Tilaa uutiskirje

Tilaa Kouluruokakilpailun uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tietoosi kilpailun uusimmat käänteet, muistutuksen kisan aikatauluista ja paljastuksia kulissin takaisista tapahtumista.